Rozšířená teplická zahraniční legie v domácí premiéře přejela Olomouc

Fotbalové Teplice v letošní sezoně září a v ligové tabulce jsou opět třetí. Z velké části za to mohou fotbalisté tmavé pleti. Ti se výrazně podíleli i na vysoké výhře 4:0 nad olomouckou Sigmou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ke střelci Litsingimu (na obrázku s Davidem Jablonským) se v Teplicích přidavají další zahraniční hráči. V domácí premiéře porazili Olomouc 4:0

Ke střelci Litsingimu (na obrázku s Davidem Jablonským) se v Teplicích přidavají další zahraniční hráči. V domácí premiéře porazili Olomouc 4:0 | Zdroj: ČTK

„Dopředu jsou famózní. Umí jeden na jednoho, což nemá tolik týmů v lize a myslím, že to je pro nás velké plus,“ vystihl teplický odchovanec Martin Jindráček největší přednost fotbalistů tmavé pleti.

K Litsingimu, Salamimu a Nivaldovi teď přibyli Ramos, ten je o poznání defenzivnější, a Chukwuma, kteří se prvně představili v soutěžním utkání na teplickém stadionu, a také oni by jistě rádi zapadli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Teplickou zahraniční legii sledoval Jaroslav Plašil

Záložník z Hondurasu Louis Ramos může dokonce na dálku bojovat o nominaci na světový šampionát do Brazílie.

„Můžu říct, že liga má opravdu dobrou úroveň, mám za sebou dva zápasy, hrál jsem předtím druhou francouzskou ligu, a rozhodně jsem si nepohoršil. Z toho, co jsem tu viděl, tak jsou tu velmi dobří hráči,“ říká Louis Ramos.

„Snažíme se jim dělat podmínky, aby se tu cítili dobře. Oni k tomu musí přidat taky něco svého a musí se chtít učit,“ říká nejzkušenější teplický fotbalista a také odchovanec klubu Štěpán Vachoušek.

Zatím to vypadá tak, že se učit chtějí. Koneckonců, i proto si je kouč Zdeněk Ščasný vybral. Kdysi před lety měl jako trenér prvoligového Mostu také velký počet cizinců v týmu.

Hráče si Ščasný přivedl sám

To se ale současnou situací prý nedá srovnávat. „Ta spolupráce je úplně jiná. Jsou to hráči, které znám a doporučuji, takže vím i ceny. Ty jsou úplně jiné, než u českých hráčů,“ pochvaluje si Ščasný.

Když k tomu připočteme, že velkou porci zápasu s olomouckou Sigmou odehráli také čtyři vlastní odchovanci klubu, dá se dojít k závěru, že se i za málo peněz dá pořídit hodně muziky.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme