Senioři z Vysočiny mohou zdarma studovat v zahraničí

Senioři z Vysočiny mají možnost se zadarmo několik dnů či týdnů vzdělávat v zahraničí. V rámci speciálních programů není nutné ani jazykové vybavení - mají zajištěn překlad nebo je naučí základ, aby mohli komunikovat. Musejí si jen zvolit odpovídající oblast vzdělávání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paní Eva Říhová z Pelhřimova

Paní Eva Říhová z Pelhřimova | Foto: Petr Palovčík

Rozpočet akce podle Ivy Macii z Hodiny H, která kurzy organizuje, seniory rozhodně nezatíží.

„V rámci evropských vzdělávacích programů a programů Erasmus plus jsou v podstatě všechny náklady, které se týkají výjezdu – cesta, ubytování, strava, náklady spojené s programem – plně hrazeny,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

S paní Evou Říhovou z Pelhřimova si povídal Petr Palovčík

Možnost vyjet do zahraničí využila například osmdesátiletá Eva Říhová z Pelhřimova. Tři týdny byla v Anglii a čtyři dny ve Španělsku.

Všem lidem nad 50 let prý podobné programy doporučuje, už jen proto, že potkají nové přátele. Hlavní je se nebát.

„Když někam vyjedete a je problém, tak ze sebe pro záchranu života vydáte všechno,“ popisuje své zkušenosti.

Další příležitost vyjet zdarma do zahraničí mají senioři z Vysočiny na konci března, a to do Maďarska, nebo v dubnu do Francie.

Petr Palovčík, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme