Festival Colours of Ostrava se letos poprvé prodlouží na celý týden

Větší, delší, s novými prostory a poprvé i s hudební konferencí - takový bude letošní ročník Colours of Ostrava. Pořadatelé multižánrového festivalu totiž přicházejí s celou řadou novinek, které mají v červenci přilákat na sever Moravy ještě více hudebních fanoušků. Ti si díky přesunu doprovodného programu užijí festivalovou atmosféru ještě o něco déle než dřív.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dolní oblast Vítkovice 2013

Dolní oblast Vítkovice 2013 | Foto: Helena Kočmídová

Průvody, koncerty na náměstí i v přilehlých ulicích. Kdo někdy zažil atmosféru Colours of Ostrava, ví, že se program nedrží jen za ploty oficiálního areálu, ale díky Festivalu v ulicích baví zdarma i širokou veřejnost. A letos poprvé začne už v předstihu.

„Lidé chtěli být tam i tam a to nešlo, takže jde o to, abychom si mohli v pohodě užít oba festivaly. A může nás to naladit na tu závěrečnou smršť,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O novinkách letošního ročníku festivalu Colours of Ostrava informovala reportérka Kateřina Daňková

Místo čtyř dnů se tak festival poprvé rozprostře do celého týdne. Součástí takzvaného Colours Weeku bude i nové stanové městečko u Slezskoostravského hradu a nebo hudební konference. Pozadu s novinkami nezůstává ani samotný festival, který se i letos schová do stínu vysokých pecí.

„Bude zase daleko víc komfortnějšího prostoru, i přesto, že Hlubina je v rekonstrukci,“ slibuje ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela. Má totiž v záloze největší letošní trumf - novou budovu Velkého světa techniky.

„Festival tady naplánoval zajímavé věci, jako je diskusní scéna, literární scéna,“ říká. Díky nim se počet festivalových scén rozroste na dvanáct. Nejsledovanější budou už tradičně ty hudební.

Návrat osvědčených hvězd i nové tváře

„Vrací se k nám francouzská zpěvačka Zaz, stejně tak Robert Plant. Ale budou tu také absolutní novinky, které zaujmou zejména mladé lidi, jako kapela Bastille, která získala Brit Awards,“ popisuje Holušová a dodává:

„Já se moc těším na jednoho z nejlepších bluesmanů současnosti Seasicka Steveho, fantastického soulmana Charlese Bradleyho a také fenomenální a velice energickou a živou kapelu z Francie Shaka Ponk.“

A to je jen malý výčet z letošní hudební nadílky. Ta zahrnuje třeba i jméno jednoho z hlavních headlinerů - americké kapely The National. Jejich koncert patří k těm nejočekávanějším.

Seznam hlavních hvězd Colours of Ostrava už je podle pořadatelů kompletní. Jako poslední svou účast potvrdili dánský producent Trentemoller a vycházející soulová hvězda John Newman. Na jednom místě je fanoušci potkají od 17. do 20. července.

Kateřina Daňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme