Pardubice sice Slavii přehrávaly, šance na play off jsou ale nyní vyrovnané

Hokej dovede být pořádně zlomyslný a zdaleka ne vždycky se dočká kýženého vítězství ten, kdo si o ně hlasitěji říká. Páteční čtvrté utkání předkola play off mezi Slávií a Pardubicemi toho bylo názornou ukázkou. Východočeši sice určovali tempo hry, byli to ale svěřenci Vladimíra Růžičky, kdo po zápase mohl juchat s rukama nahoře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Petr Sýkora z Pardubic klečí na ledě po pátečním zápase

Zklamaný Petr Sýkora z Pardubic klečí na ledě po pátečním zápase | Zdroj: ČTK

"Stalo se to před bránou. Jel tam jejich obránce a já. Plácl jsem do toho a přes hůl to tam proklouzlo," zcela nevědecky popsal slávistický útočník Marek Tomica okamžik, který v 54. minutě rozhodl o osudu pátečního zápasu. "Lepší vyhrát takhle, než hrát dobře a prohrát," dodal.

Málo platné bylo tentokrát pardubickým hráčům, že hráli zodpovědně a bez jediného vyloučení, že se neúnavně pokoušeli útočit a střílet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy po pátečním zápase sbíral Aleš Procházka

"Těžko vyčítat hráčům, že nedali gól. To je jediné, co nám chybělo. Hráči si toho jsou vědomi, není třeba je dostávat pod tlak," poznamenal asistent trenéra Miloš Říha.

Důležitější než truchlit nad smolnou porážkou je teď ale plánovat, co by se mělo změnit v nedělním rozhodujícím utkání. A útočník Jan Kolář nebyl výjimkou. „Jen výsledek. Na hře jde vidět spoustu pozitivních věcí. Je třeba do toho jít dál a věřit, že to vyjde.“

"Musíme být trochu hladovější po gólu. Věřím, že v to v neděli přijde," poznamenává pardubický útočník Radoslav Tybor, který ve dvou domácích zápasech předkola play off proti Slávii vsítil čtyři góly.

Slávisté asi po páteční zkušenosti sotva plánují, že by v neděli předváděli elegantnější a líbivější hokej než jejich soupeř, ale pokud se týká chuti na postup, určitě nezůstávají pozadu.

Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme