Obviněná ředitelka ROP Severozápad neoprávněně vyplatila statisíce, přesto zůstává ve funkci

Obviněná ředitelka úřadu ROP Severozápad zůstane ve funkci. Rozhodl o tom výbor regionální rady. Jana Havlicová čelí spolu s dalšími čtyřmi lidmi stíhání z porušování povinností při správě cizího majetku. Úřad se připojí k trestnímu řízení a bude u soudu vymáhat škodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Regionální rady Petr Navrátil a současná ředitelka Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Severozápad Jana Havlicová

Předseda Regionální rady Petr Navrátil a současná ředitelka Úřadu regionální rady regionu soudržnosti Severozápad Jana Havlicová | Zdroj: ČTK

Obvinění Havlicové souvisí s konkurenčními doložkami v řádu statisíců korun pro dva bývalé ředitele úřadu – Petra Kušnierze a Pavla Markvarta.

Doložky jim zajišťovaly 12 měsíčních platů po jejich odchodu z funkcí. Úřad částky sice snížil, ale statisíce jim vyplatil. Kušnierz dostal 385 tisíc korun, Markvart 424 tisíc.

Podle předsedy dotačního úřadu Petra Navrátila z ČSSD odměny pro bývalé ředitele Havlicová vyplatit musela. „Nechala si zpracovat ještě externí právní názor, protože to nechtěla vyplatit celé, ale ten řekl, že smlouva je platná. A dnes je obviněná z toho, že peníze vyplatila,“ říká Navrátil.

Připouští však, že Havlicová jednala protiprávně. „Domníváme se, že ano, skutečně došlo k porušení zákona, vyplaceno to nemělo být, ale paní ředitelka neměla jiné informace,“ tvrdí předseda úřadu.

Úřad se připojí k trestnímu řízení a bude požadovat náhradu škody. Navíc zvažuje, že podnikne kroky vůči interní právní firmě, která dala Havlicové špatné stanovisko.

Jan Bachorík, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme