Lyžař Ondřej Bank dostal fotbalový dres Mladé Boleslavi, ale fandil Dukle

Vzácná návštěva dorazila na dohrávku 20. kola fotbalové Gambrinus ligy. Utkání, ve kterém domácí Mladá Boleslav zdolala pražskou Duklu 1:0, slavnostně zahájil nejlepší český sjezdař Ondřej Bank.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový zápas Mladé Boleslavi s Duklou Praha navštívil Ondřej Bank

Fotbalový zápas Mladé Boleslavi s Duklou Praha navštívil Ondřej Bank | Zdroj: ČTK

„Jezdím za Duklu, tak jí i trošku fandím, ale je pro mě zajímavé se podívat, jak to funguje,“ přiznal Ondřej Bank po zápase Mladé Boleslavi s Duklou

Nejlepší český sjezdař přijal pozvání marketingového manažera boleslavského klubu Jana Holického, bývalého reprezentanta v lyžování, na památku si odnesl modrobílý dres s pětkou na zádech a také některé nové poznatky.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Bankem mluvil po návštěvě fotbalového zápasu Jaroslav Plašil

„Mají větší smrad v kabině. Jsem fanoušek sportu a baví mě všechno, takže i to, že se podívám, jak to vypadá na profi stadionu, je pro mě zajímavé,“ říká Ondřej Bank.

Pochází z kraje hned několika úspěšných reprezentantů včetně stopera Radoslava Kováče. Sám také jako žák ve fotbalové šatně sedával.

„V žáčkách jsme postoupili z nejnižší soutěže do druhé nejnižší, ale bavilo mě to a na místní poměry to bylo vážné. Hodně brzo jsem skončil, protože to bylo nebezpečné,“ vzpomíná Ondřej Bank. Naplno se pak věnoval sportu, který je možná ještě nebezpečnější.

Jeho sportovní kariéra je protkaná zdravotními problémy a četnými zraněními, některé pády vypadaly hrůzostrašně a z toho posledního se český sjezdař ještě dává dohromady. Stejně jako v předchozích případech ale rychle nachází chuť na návrat.

V Soči útočil na medaile, finančně ale Ondřej Bank prodělal

Číst článek

Velké závody už skončily, takže nemá kam pospíchat. Bank ale nevylučuje start na některém z těch menších, aby si vybojoval co nejlepší pozici pro příští ročník Světového poháru.

„Byl jsem u doktora a ten řekl, že pokud vydržím nějakou bolest, která by z toho mohla plynout, tak to bude v pohodě. Ale nechci nic uspěchávat. Není důvod pouštět se do nějakých větších akcí,“ plánuje Ondřej Bank.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme