Za vraždu přítele nevlastní sestry a soka v lásce dostal muž z Tymákova 14,5 roku

Na 14 a půl roku půjde do vězení s ostrahou devětadvacetiletý Jaroslav Hrdlička z Tymákova. Rozhodl o tom dnes Krajský soud v Plzni. Devětadvacetiletý muž zavraždil loni v září o čtyři roky mladšího přítele své nevlastní sestry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Za vraždu 25letého muže půjde na 14 a půl roku do vězení 29letý Jaroslav Hrdlička z Tymákova

Za vraždu 25letého muže půjde na 14 a půl roku do vězení 29letý Jaroslav Hrdlička z Tymákova | Zdroj: ČTK

Vražda se stala loni 14. září. Oba muži spolu jeli autem a kvůli ženě se pohádali. Podle státního zástupce Jaroslav Hrdlička na lesní cestě mezi Mešnem a Příkosicemi partnera své nevlastní sestry a svého soka v lásce zavraždil kladivem a nožem. Zavražděného pak vyhodil v lese u Kornatic, kde ho o den později našel houbař.

V přípravném řízení se Hrdlička s vraždě doznal. Hrozilo mu 10 až 18 let vězení, soud mu uložil trest mírně nad polovinou možné sazby, tedy 14 a půl roku věznice s ostrahou. Soudce vycházel z toho, že Hrdlička se k vraždě doznal, poměrně podrobně popsal, co se v nešťastný večer stalo a projevil lítost.

Podle soudu se neprokázalo, že by čin plánoval, nicméně to podle něj nic neubírá na tom, že šlo o velmi surový způsob vraždy. Odborné posudky neprokázaly, že by Hrdlička trpěl psychickou poruchou.

Hrdlička také podle rozsudku musí bratrovi zavražděného muže zaplatit náhradu škodu 175 tisíc korun. „Jak chcete ohodnotit lidský život? 175 tisíc není ani cena auta. Trest dostatečný není,“ řekl po vynesení rozsudku bratr zavražděného.

Podle Hrdličkova obhájce Tomáše Záraze jde o adekvátní trest. „Trest není jakousi odplatou nebo pomstou. Je to trest, který má zajistit nápravu pachatele a s ohledem na závěry posudků znalců z oboru psychiatrie a psychologie se tento trest jeví jako adekvátní,“ uvedl.

Rozsudek není pravomocný. Jak státní zástupce, tak Hrdlička si ponechali lhůtu na možné odvolání.

Případ vzbudil pozornost i proto, že Hrdlička vraždil krátce poté, co byl za dvojnásobnou vraždu otce a macechy odsouzen k 19 letům vězení jeho mladší bratr.

Lukáš Milota Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme