Basketbalistky USK postoupily mezi osm nejlepších týmů Evropy

Basketbalistky USK Praha postoupily poprvé v historii mezi osm nejlepších celků Evropské ligy. V rozhodujícím osmifinále přehrály Rivas Madrid 54:38 na domácí palubovce a sérii vyhrály 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Elhotová

Kateřina Elhotová | Foto: David Kubíček

USK má zjevně nejlepší sezónu v historii – teď poprvé postoupilo mezi osm nejlepších týmů v Evropě, které se utkají v Jekatěrinburgu.

USK prohrálo v základní skupině jen dva z dvanácti zápasů a také tentokrát začalo hodně aktivně. Brzy vedlo už 10:2, po polovině zápasu už domácí vedly o více než deset bodů a tenhle náskok si udržovaly až do konce utkání.

Kateřina Lhotová odehrála za USK sté utkání v Eurolize, k vítězství přispěla šesti body a v návalu nadšení ji i trochu zamrzelo, že USK neukončilo sérii už ve druhém utkání v Madridu.

„Mohly jsme to mít kratší a užít si pár dní volna. Je škoda, že jsme si to prodloužily. Věděly jsme, že ten zápas bude těžký, a také proto jsem ráda, že jsme vyhrály s takovým náskokem,“ říkala.

ZVVZ USK Praha - Rivas Madrid 54:38 (14:9, 31:19, 43:30)
Nejvíce bodů: Vaughnová 18, Dubljevičová 11, Vítečková 8, Elhotová 6 - Allisonová 12, Gimenová 8, Eldebrinková 6. Fauly: 19:15. Trestné hody: 14/8 - 14/7. Trojky: 0:3. Konečný stav série: 2:1.

Martin Charvát, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme