Novým prezidentem Agrární komory se stal Miroslav Toman

Prezidentem Agrární komory České republiky se v Olomouci stal Miroslav Toman, který na 22. sněmu kandidoval na funkci prezidenta jako jediný. Jedním z hlavních Tomanových cílů ve funkci je vytváření nových pracovních míst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Toman

Miroslav Toman | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

„Musíme se zaměřit na dokončení procesu společenské politiky a hlavně na oblasti, kde se vytváří přidaná hodnota a zaměstnanost. Z mého pohledu je to živočišná výroba, ovoce a zelenina, chmelařství a technické plodiny,“ vyjmenoval své hlavní cíle Miroslav Toman.

„Chtěl bych vycházet z věcí, které Agrární komora dnes zveřejnila. V první řadě je to orientace a dokončení rozdělení peněz na další programovací období. Chci, aby komora mluvila jedním jazykem a aby se soustředila na budoucnost a zvýšení produkce,“ řekl nový prezident Agrární komory.

Změna po devíti letech

Miroslav Toman, který byl ministrem zemědělství ve vládě Jiřího Rusnoka, vystřídá ve vedení Agrární komory Jana Velebu, který ji vedl devět let. Ve volbě prezidenta neměl čtyřiapadesátiletý Toman protikandidáta a získal téměř 100 procent hlasů delegátů.

Post viceprezidenta obhájil na sněmu Bohumil Belada, druhém viceprezidentem se stal Václav Hlaváček, který ve funkci vystřídá Jindřicha Šnejdrlu, který se stal náměstkem ministra zemědělství.

Členové Agrární komory hospodaří na více než 70 procentech zemědělské půdy v zemi a zaměstnávají více než sto tisíc lidí. Vedle zemědělců komora sdružuje lesníky, potravináře, ale například i včelaře.

Tomáš Minarčík, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme