Policie obvinila 15 lidí z krácení daní při obchodování s pohonnými hmotami

Protikorupční policie obvinila 15 lidí z krácení daní. Obvinění měli obchodovat s pohonnými hmotami a údajně způsobili škodu za více než dvě miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protikorupční policie zasahuje v České exportní bance (ČEB) a Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP)

Protikorupční policie zasahuje v České exportní bance (ČEB) a Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) | Foto: Filip Jandourek

Došlo k zadržení celkem 15 osob, které byly následně obviněny z trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby spáchaného ve prospěch organizované zločinecké skupiny a z trestného činu účast na organizované zločinecké skupině.

„Státní zástupce z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci včera podal na všechny obviněné osoby návrh na vzetí do vazby,“ potvrdil Českému rozhlasu mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Český rozhlas už včera informoval, že kvůli daňovým únikům při obchodování s naftou kriminalisté zadrželi v pražském hotelu Hilton jednoho Íránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

O podnikatelských aktivitách Šahráma Abdulláha Zádího mluvil vedoucí centra pro studium blízkého východu Metropolitní univerzity Břetislav Tureček

Je jím vlivný obchodník s ropou Šahrám Abdulláh Zádí, majitel českého pasu, který získal díky svatbě s Češkou. V Čechách vystudoval medicínu v Brně.

Zádí se narodil v Dubaji íránským rodičům. V dospělosti se vypracoval na jednoho z největších investorů ve Spojených arabských emirátech. Řadu let byl šéfem a spolumajitelem společnosti Al Fajer Properties, která byla jedním z největších developerů v Dubaji.

V roce 2009 byl z vedení firmy odvolán kvůli údajné zpronevěře, dokonce dva měsíce strávil ve vazbě.

„V Dubaji to nebylo nikdy vyšetřeno. Je tam určité podezření, že se stal jenom obětí msty vládnoucí dubajské rodiny,“ říká vedoucí centra pro studium blízkého východu Metropolitní univerzity Břetislav Tureček.

Vladimír Kroc, Michaela Vydrová, Petra Doležalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme