Motocyklista Jakub Kornfeil zajel na tréninku v Kataru pátý čas

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil zajel pátý čas v závěrečném tréninku na Velkou cenu Kataru, kterou v neděli odstartuje mistrovství světa silničních motocyklů. Druhý český zástupce v nejslabší třídě Moto3 Karel Hanika byl devátý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil | Zdroj: ČTK

Kornfeil na motocyklu KTM zajel v obou čtvrtečních trénincích druhé časy a v pátek byl jedním z mála jezdců ze špičky, kteří se nezlepšili. Za svým nejrychlejším výkonem ze čtvrtka nicméně zaostal zhruba desetinu sekundy a při porovnání tří tréninkových časů mu patří třetí pozice.

Nejrychlejší byl i do třetice Ital Romano Fenati na KTM, na nějž dnes Kornfeil ztratil dvě desetiny sekudny.

Svůj suverénně nejlepší trénink absolvoval nováček v seriálu Hanika. Za vítězem tréninku Fenatim dnes loňský vítěz Rookies Cupu zaostal o půl vteřiny a obsadil 9. místo. Celkově byl v trénincích klasifikován jako desátý.

Jediný český zástupce v MotoGP Karel Abraham na hondě zajel celkově osmnáctý čas. Nejrychlejší byl Španěl Aleix Espargaró s yamahou, Abraham na něj ztratil dvě a půl sekundy.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme