Nevěřila jsem, že dojedu, přiznala po dalším 4. místě unavená Soukalová

Bramborová královna letošní zimy se jmenuje Gabriela Soukalová. Po třech čtvrtých místech na olympijských hrách v Soči uhájila pozici těsně pod stupni vítězů i v celkovém pořadí biatlonového Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Gabriela Soukalová po čtvrté pozici z olympijského stíhacího závodu zklamání necítí

Biatlonistka Gabriela Soukalová po čtvrté pozici z olympijského stíhacího závodu zklamání necítí | Zdroj: ČTK

Zatímco norští fanoušci slavili při druhé střelbě úspěšné rány domácí favoritky Bergerové, Gabriela Soukalová věděla, že v závodě s hromadným startem na Holmenkollenu žádný další skvělý výsledek nepřidá. Po druhé položce už měla na kontě tři trestné okruhy a byla průběžně šestadvacátá.

"Vítr je tady hodně ošemetný a já jsem už tak strašně unavená, že jsem ráda, že jsem vůbec zaregistrovala, kde jsou terče, než abych ještě reagovala na poryvy větru. Mrzí mě to, ale v té únavě už člověk takovou koncentraci nemá, aby si to pohlídal, jak je potřeba," vysvětlovala Gabriela Soukalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Soukalová dalšího čtvrtého místa nelitovala

Zato Rusce Viluchinové se na střelnici poměrně dařilo, skoro celý závod se držela v elitní desítce a až do finiše ohrožovala celkové čtvrté místo. Gabriela Soukalová o tom na trati od asistenta trenéra Marka Lejska slyšela.

"Říkal mi, že jedu o bod před Viluchnovou. Myslela jsem si, že jsem to prohrála, že ten bod je pro Olgu, ne pro mě. Poslední kilometr jsem byla smutná a dojela si ho jen tak pro sebe," prozradila česká reprezentantka své dojmy.

Jenže Olga Viluchinová se oproti střelnici propadla z 8. místa na deváté a Gabriela Soukalová se díky 17. pozici v cíli v celkovém hodnocení Světového poháru na čtvrté příčce udržela - a právě o ten jeden jediný bod.

"Ježišmarjá. Je to obrovská radost, vůbec jsem nevěřila, že závod dnes dojedu," reagovala Gabriela Soukalová, hned jak se tuhle novinku v cíli dozvěděla.

Vítková nechala 'babičku' za sebou

Těsný souboj o konečné pořadí v elitním seriálu svedla také Veronika Vítková. Jenže v závodě s hromadným startem doběhla dvanáctá a celkově tak zůstala devátá. O dva body za Ukrajinkou Valjou Semerenkovou.

"Spočítala jsem si to (smích). Ale babičku jsem udržela za mnou," pousmála se s odkazem na celkově desátou Andreu Henkelovou Veronika Vítková.

Pro 36letou Němku to byl stejně jako pro Norky Bergerovou a Flatlandovou poslední závod Světového poháru v kariéře. To české biatlonistky zatím nekončí, a tak se po sezóně zase vrhnou do práce.

"Pořád je co zlepšovat. Ve střelbě to není tak stabilní, jak by mělo, aby výsledků v první desítce bylo víc. Se sezonou můžu být jinak spokojená," říká Veronika Vítková za sebe, ale totéž v podstatě platí pro celý český biatlon.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme