V Praze na Strahově zřejmě vznikne národní fotbalový stadion

V Praze na Strahově možná bude nový národní fotbalový stadion. Shodli se na tom na společné schůzce premiér Bohuslav Sobotka, ministr školství Marcel Chládek (oba ČSSD) a předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pětice českých krajánků na úvodním tréninku reprezentace na Strahově

Pětice českých krajánků na úvodním tréninku reprezentace na Strahově | Foto: Michal Jurman

Podle ministra Chládka by výstavba národního fotbalového stadionu státní rozpočet vyšla přibližně na 3 miliardy korun.

„Nebyla by to jednorázová podpora, ale částka by byla rozdělena v čase, to znamená ve více letech. Odhadujeme, že by částka mohla být ročně ve výši 300 milionů korun,“ uvádí Chládek.

Právě nový stadion pro 30 tisíc fanoušků je podmínkou pro kandidaturu na spolupořádání fotbalového mistrovství Evropy 2020.

Ministr školství má připravit materiál o prioritách sportu na další období, včetně seznamu národních olympijských center. Na Strahově by kromě fotbalového stadionu mohlo být i centrum Českého olympijského výboru, fotbalového svazu a České unie sportu.

„Chtěl bych tam i muzeum sportu. Roli by tam hrály také koleje ČVUT, myslím si, že by to byla i cesta, jak zkvalitnit bydlení pro vysokoškoláky. Místo, které je 400 metrů vzdušnou čarou od Pražského hradu, si zaslouží zvažovat investici,“ domnívá se Pelta.

Jana Čermáková, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme