Sparťanští hokejisté jsou rádi, že sérii s Vítkovicemi ukončili na svém ledě

Hokejová extraliga už zná dva semifinalisty. Po Třinci si o postup do finále zahraje také Sparta, která vyřadila Vítkovice 4:1 na zápasy. Pro vítěze základní části ale nešlo o nic jednoduchého, z postupu se v pátém utkání radoval až po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Lukáš Pech překonává vítkovického brankáře Filipa Šindeláře při samostatných nájezdech

Sparťan Lukáš Pech překonává vítkovického brankáře Filipa Šindeláře při samostatných nájezdech | Zdroj: ČTK

Sparta vstoupila do zápasu bleskově. Po třech odehraných minutách se v poskytnuté výhodě trefil Daniel Přibyl a domácí vedli. Pražané měli i další šance, ale v polovině zápasu přišel šok.

Vítkovický Tomáš Kudělka nahodil od červené čáry a po teči se puk odrazil ještě od tyče za záda brankáře Tomáše Pöpperleho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postupovou výhru Sparty nad Vítkovicemi sledoval reportér František Kuna

I přesto, že byla Sparta v prodloužení lepší, o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich sice Sparta postrádala svého osvědčeného střelce Petra Tona, přesto uspěla. Zastoupil ho Lukáš Pech, který nájezd proměnil jako jediný ze šesti exekutorů.

Hrdina zápasu si tak společně se svými spoluhráči mohl oddychnout. „Je to velká úleva, do Vítkovic už se nám nechtělo. Jsme rádi, že jsme sérii ukončili doma, ale byl to boj. Jsem na celý tým pyšný, dokázali jsme potvrdit roli favorita, ale tím naše cesta nekončí,“ řekl po utkání Pech.

Třinec a Sparta jsou v semifinále play-off. Vyhráli také hokejisté Zlína a Brna

Číst článek

Kromě něj v samostatných nájezdech zazářil také brankář Pöpperle, který vychytal všechny tři vítkovické střelce.

„První kolo pro nás bylo trochu strašákem. Tím, že jsme ho zvládli, tak to z nás trochu spadne,“ přiznal Pöpperle, díky jehož zákrokům mohlo deset tisíc fanoušků v Holešovicích slavit postup Sparty do semifinále play-off.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme