Volební sjezd SPOZ se konat může. Exčlenové vzali zpět předběžné opatření soudu

Strana práv občanů Zemanovci zřejmě bude moci uspořádat v sobotu svůj volební sjezd. Jeho konání zakázal předběžným opatřením soud. Vyhověl tak návrhu bývalých členů strany, kteří vedou se současným vedením SPOZ spor. Ti ale neměli dost peněz na složení jistiny, proto dnes vzali svůj návrh na předběžné opatření zpět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volební štáb SPOZ

Volební štáb SPOZ | Foto: Filip Jandourek

Radiožurnálu to řekl jeden ze žalujících Jiří Vodička:

„Soud řekl, že máme složit 300 tisíc. My jsme je složit nemohli, protože jsme čtyři prostí občané, čtyři prostí lidé. Dohodli jsme se na zpětvzetí již vítězného předběžného opatření, čili sjezd můžou konat.“

Mimořádný volební sněm zemanovců by měl být v sobotu v Praze. Kandidovat na předsedu chce bývalý prezident Agrární komory Jan Veleba, který to potvrdil na nedávném sjezdu komory v Olomouci. Na volebním sněmu SPOZ chtěl promluvit také prezident Zeman.

Strana v předčasných volbách loni na podzim zcela propadla. Uskupení, jehož čestným předsedou je prezident Miloš Zeman, podle některých odborníků mělo šanci dostat se do Poslanecké sněmovny, strana ale nakonec získala jen kolem 1,5 procenta hlasů.

ČTK, Antonín Viktora Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme