V Litomyšli začíná sněm Junáka, skauti si zvolí nové vedení

Na 500 skautů a skautek dnes míří do Litomyšle. Na Valném sněmu Junáka, který se koná jednou za tři roky, budou mluvit hlavně o tom, jakou cestou se bude skautská organizace ubírat v příštích letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skauti

Skauti | Foto: Petra Černá

„Skauti a skautky budou mimo jiné rozhodovat o tom, jestli nezmění název své organizace, budou diskutovat strategii rozvoje českého skautingu do roku 2022. A mimo jiné také volit své vedení na následující tři roky.

Česká skautská organizace také možná změní svůj název. Účastníci sněmu budou o změně diskutovat nejen kvůli délce samotného názvu organizace, ale jsou tu i další důvody:

Druhý místostarosta Junáku Petr Vaněk se zamyslel nad povahami dnešních děti | Foto: Šárka Ševčíková

„Se změnou nového občanského zákoníku začíná být trochu komplikované použití výrazu svaz. Proto budeme diskutovat, jestli se název bude měnit, případně jakým způsobem,“jak dodává místostarosta Junáka Petr Vaněk.

O možnosti upravit složitý název českého skautského hnutí, které se oficiálně jmenuje Junák - svaz skautů a skautek ČR, uvažovali už v minulých letech.

Tereza Brázdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme