Žádné z trosek nalezených v Indickém oceánu nepocházejí ze ztraceného letadla, pátrání pokračuje

V klidnějším počasí pokračuje už 24. den hledání ztraceného letadla malajsijských aerolinií. Zatím žádné z trosek nalezených v oceánu západně od Austrálie podle všeho z pohřešovaného stroje nepocházejí. S posledními výsledky pátrání seznamují malajsijské úřady veřejnost i příbuzné cestujících.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do pátrání po letadle malajsijských aerolinií se zapojili i vojáci Jižní Koreje

Do pátrání po letadle malajsijských aerolinií se zapojili i vojáci Jižní Koreje | Zdroj: Reuters

V Indickém oceánu jsou už čtvrtý týden nasazeny pátrací týmy ze šesti zemí. V současné době pátrá v oceánu devět letadel a jedenáct lodí, na jedné z nich i speciální podmořské zařízení.

I přesto ale zatím nenašly žádný hmatatelný důkaz, že letadlo s 239 pasažéry na palubě spadlo do Indického oceánu – tedy žádné trosky stroje nebo těla obětí.

Pátrání po ztraceném letadle v Indickém oceánu pokračuje 4. týden, stále neúspěšně

Číst článek

Podle malajsijského ministra dopravy a obrany Hišamudína Husajna je nejdůležitější objevit černou skříňku, která mnohé vysvětlí:

„Většina otázek může být zodpovězena poté, co se najde černá skříňka, ale čas běží a stejně tak se vybíjí vysílač, který by ji pomohl v Indickém oceánu najít.“

Asi dvě desítky čínských příbuzných přiletěly včera do Kuala Lumpuru, kde se setkaly s malajsijským premiérem a ministrem obrany a dopravy. Malajsijskou vládu na setkání nařkly z podávání zavádějících informací.

Malajsijský ministra dopravy a obrany Hishammuddin Hussein slibuje pokračování v pátrání po ztraceném letadle | Foto: Reuters

Číňané věří, že v Malajsii získají více informací k pátrání a celému případu než v Pekingu, kde byli v podstatě uzavřeni v hotelu od počátku pátrání.

V Malajsii je vláda ale opět umístila do exkluzivního resortu, vzdáleného desítky kilometrů od centra města a novinářů, kde jsou pod ochranou policie. Setkání s nimi je tak pro média velmi obtížné.

Na neschopnost malajsijské vlády si stěžují ale nejen Číňané a zahraničí, kritičtí jsou i někteří místní lidé. Vládu kritizují za to, že nepodává přesné informace. Pátrání údajně vede neprofesionálně. Podle většiny je to dáno tím, že současná vláda je neschopná a zkorumpovaná.

Malajsijci kritizují vládu. Prý nezvládla situaci kolem ztraceného letadla

Číst článek

Pátrání po zmizelém malajsijském letadle - použité technologie | Foto: ČTK

Kateřina Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme