Pařížané si ve čtvrtfinále Ligy mistrů vyšlápli na Chelsea, Real se přiblížil postupu

Fotbalisté Chelsea v brance s Petrem Čechem prohráli v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě Paris St. Germain 1:3 a vzdálil se jim postup. Hosté nezvládli druhou půli, v níž si dal vlastní gól David Luiz a v nastavení přidal třetí trefu domácích Javier Pastore. V druhém utkání rozstřílel Real Madrid v repríze loňského semifinále finalistu z minulé sezony Dortmund 3:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Branká Chelsea Petr Čech inkasoval na půdě PSG už po čtyřech minutách

Branká Chelsea Petr Čech inkasoval na půdě PSG už po čtyřech minutách | Zdroj: Reuters

Chelsea do zápasu nevstoupila vůbec dobře a brankář Petr Čech kapituloval už po čtyřech odehraných minutách. Centr odvrátil stoper Terry jen k útočníkovi PSG Lavezzimu, který s pomocí břevna poslal míč za záda českého gólmana.

Ve 27. minutě bylo vyrovnáno, když Hazard proměnil pokutový kop. A Chelsea mohla v závěru prvního poločasu dokonce strhnout vedení na svou stranu. Hazard po přihrávce Williana trefil ale jen tyč domácí branky.

Po hodině hry strhnul misky vah znovu na stranu pařížského celku Lavezzi, jehož centr v pokutovém území propadl k Luizovi, který si nešťastně srazil míč do vlastní branky.

Šest minut před koncem se ještě svým technickým pokus Cavani neprosadil, ale Pařížané si v nastaveném čase výchozí pozici pro odvetu v Londýně přeci jen vylepšili. Pastore se prokličkoval do vápna a levačkou prostřelil Čecha střelou k bližší tyči.

Real Madrid v úvodním čtvrtfinálovém utkání nasázel Dortmundu tři góly | Foto: Reuters

Stejně jako Paris Saint-Germain vstoupili do úvodního semifinálového duelu skvěle také hráči Realu. Po třech minutách prodloužil Carvajal míč na Balea, který lehkou, ale účinnou střelou překonal gólmana Weidenfellera.

Ve 27. minutě se ochozy na Santiago Bernabéu mohly radovat podruhé. Záložník Realu Isco dostal na hranici pokutového území hodně prostrou, což využil přesnou střelou k tyči. O další tři minuty musel Weidenfeller likvidovat přímý kop Balea.

Real byl aktivní i po změně stran a v 57. minutě zvýšil náskok „Bílého baletu“ Ronaldo, který si pohodlně obhodil obránce a přesnou střelou pokořil gólmana Dortmundu potřetí.

O chvíli později mohla Borussia snížit. Gólman Realu Casillas vyrazil míč jen k nohám Mchitarijana, jemuž na poslední chvíli skočil do střely z malého vápna stoper Pepe a míč se odrazil vysoko nad branku.

Odvety se hrají za týden.

Úvodní čtvrtfinálové zápasy fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Borussia Dortmund 3:0 (2:0)
Branky: 3. Bale, 27. Isco, 57. Ronaldo. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (všichni Angl.). ŽK: Reus, Kehl, Grosskreutz (všichni Dortmund). Diváci: 75.000.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Modrič, Xabi Alonso, Isco (72. Illarramendi) - Bale, Benzema (75. Morata), Ronaldo (80. Casemiro). Trenér: Ancelotti.
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (67. Schieber), Hummels, Papastathopulos, Durm - Grosskreutz, Kehl (74. Jojič), Mchitarjan (64. Hofmann), Sahin, Reus - Aubameyang. Trenér: Klopp.

Paris St. Germain - Chelsea 3:1 (1:1)
Branky: 4. Lavezzi, 61. vlastní Luiz, 90.+3 Pastore - 27. Hazard z pen. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Alex, Motta, Cavani - Ramires, Willian, Luiz. Diváci: 45.517.
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Silva, Maxwell - Verratti (75. Cabaye), Motta, Matuidi - Cavani, Ibrahimovic (69. Lucas), Lavezzi (84. Pastore). Trenér: Blanc.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Luiz - Willian, Oscar (72. Lampard), Hazard - Schürrle (59. Torres). Trenér: Mourinho.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme