Těšínské divadlo se možná dočká Malé scény. Kraj vybere nového zhotovitele

Malá scéna Těšínského divadla se měla otevřít už vloni. Kvůli nekonečným průtahům ale prostor stále připomíná původní kotelnu, a ne zázemí pro loutkový soubor. Krajský úřad chce nyní problém vyřešit výběrem jiné stavební firmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Těšínské divadlo

Těšínské divadlo | Foto: Těšínské divadlo

„Hrajeme v bývalé galerii, a když tam vejde sto dětí, nedá se dýchat,“ stěžuje si loutkoherečka Vanda Michalková, která s kolegy už roky hraje v provizoriu a do nového divadla se těší. Termín jeho dokončení se ale už několikrát posunul.

„Jsem zpocený vždy, když jdu okolo, protože kolem Malé scény chodím už dvanáct let,“ zlobil se ředitel divadla Karol Suszka před půl rokem, když kvůli nedodělané Kotelně odvolával část divadelního festivalu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Těšínské divadlo navštívila Kateřina Daňková

Situace se od té doby ani trochu nezměnila a v suterénu divadla je pořád staveniště. Důvodů protažení stavby bylo podle společnosti VOKD několik: nejdříve silnější beton, než se čekalo, jindy zase zatopená podlaha.

„Působí to jako natahování času. I další stavby jsou na tom podobně jako my. Ale nezbývá nám než čekat, než se dělníci vrátí na stavbu a začnou něco dělat,“ krčí rameny Iris Heclová z provozně-ekonomického oddělení divadla.

Zástupci Těšínského divadla mají svázané ruce, protože je jejich zřizovatelem je kraj. Tomu ale teď došla trpělivost.

Kraj vybere jinou firmu

„Rada kraje schválila návrh dohody, aby byl smluvní vztah kraje a firmy VOKD ukončen. Bude vybrán nový zhotovitel, který celé dílo dokončí,“ povrzuje mluvčí krajského úřadu Petra Špornová.

„Rozhodnutí jsem přijal s velkým potěšením. Jsem přesvědčen, že nemůže být nic horšího a situace může být jenom lepší,“ kvituje rozhodnutí kraje ředitel divadla Karol Suszka. Šance, že si herci na Malé scéně skutečně zahrají, je podle něj konečně zase reálná.

Kateřina Daňková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme