Fotbalisté Teplic bojují o evropské poháry, trenér Ščasný ale preferuje herní projev

Loni touhle dobou panovala ve fotbalových Teplicích špatná nálada. Mužstvo se trápilo na spodku tabulky a bojovalo o záchranu v Gambrinus lize. V této sezóně naopak usiluje o evropské poháry. V posledních zápasech se ale severočeskému týmu úplně nedařilo. A tak ho může povzbudit vydřená výhra 1:0 nad Příbramí, po které se udrželo na dohled třetímu místu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nivaldo Santos z Teplic (vpravo) se pokouší utéct Danielu Tarczalovi z Příbrami

Nivaldo Santos z Teplic (vpravo) se pokouší utéct Danielu Tarczalovi z Příbrami | Zdroj: ČTK

„Nebavili jsme se o tom, ale všichni to měli v hlavách. Věděli jsme, že to je důležitý zápas, že potřebujeme stoprocentně zabrat. Myslím, že to je důležité vítězství,“ říká gólman Tomáš Grigar, který je v jarní části soutěže oporou týmu a udržuje si stabilní formu.

V poli to ale hráčům Teplic už nejde s takovou lehkostí jako na podzim, kdy bavili diváky ofenzivním fotbalem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Teplickému mužstvu na jaře chybí souhra, kterou bavilo diváky na podzim

„Ať se nám to líbí nebo nelíbí, nám z toho úspěšného podzimu chybělo na hřišti šest lidí. A to je strašně znát,“ upozorňuje i v návaznosti na poslední utkání s Příbramí na důležitou skutečnost trenér severočeského týmu Zdeněk Ščasný. Ten musí z nejrůznějších důvodů točit se sestavou a mužstvu tak chybí dřívější souhra.

„Kombinace prostě nebyly takové, jaké by měly být. A ta hra - pořádně nepodržíme balon, vidíme, že nám to nejde, tak nakopáváme. Je to poznat,“ přiznává gólman Tomáš Grigar.

Teplice tentokrát přežily se štěstím velké šance soupeře, po třech zápasech ale znovu naplno bodovaly. Stále tak mohou snít o třetím místu a účasti v evropských pohárech.

„Znova, budu se opakovat. K čemu mi to bude, že skončím třetí a budeme hrát zápasy tak 60-70 minut. Nebudou chodit lidi, dostanete někoho v kvalifikaci a nepostoupíte. Já pořád preferuju hru,“ má jasnou vizi Zdeněk Ščasný.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme