V Jihlavě představili nový minibus, který bude pomáhat dětem z okraje společnosti

Jihlavská charita má unikátní minibus, který bude pomáhat sociálně znevýhodněným dětem. Už v pondělí poprvé vyjede do terénu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě České Budějovice pořádá například prázdninové pobyty českobudějovických dětí ze sociálně slabších rodin

Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě České Budějovice pořádá například prázdninové pobyty českobudějovických dětí ze sociálně slabších rodin | Foto: Diecézní charita ČB, Lubomír Kotek

Cílem minibusu bude pět vyloučených lokalit v kraji – Chotěboř, Ohrazenice, Kojatice, Hrádek u Pacova a Brunka u Humpolce. Vytipovat je pomáhaly i dvě mladé pracovnice, které se budou dětem věnovat – Alena a Petra.

„V každém městě bychom se měly zdržovat čtyři hodiny, pokavad budou mít zájem rodiče i děti, tak můžeme dětem pomoci s úkoly nebo s nějakými nedostatky, které mají ve škole. Oni si zvyknou. My budeme jezdit v ty samé dny do těch samých lokalit,“ říká Petra.

Interiér minibusu připomíná třídu nebo klubovnu. Je možné ho vytápět pro případ zimy, je v něm kuchyňka s plynovým sporákem, teče v něm voda a nechybí ani mobilní záchod.

Kromě psaní úkolů si budou děti ve voze moci také hrát nebo koukat na pohádky. „Aby si třeba zahrály nějaké hry, aby se někde nepoflakovaly, ale nějak smysluplně trávily volný čas,“ nastiňuje Alena.

Podobný minibus jezdí v České republice pouze na Chebsku. Na Vysočině bude pomáhat dětem z vyloučených lokalit i o prázdninách.

Olga Štrejbarová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme