O koncesi na prodej lihovin požádala v Brně zatím jen asi třetina podnikatelů

Jen asi třetina provozovatelů brněnských restaurací si zatím požádala o koncesi na prodej lihovin. Dnes je přitom poslední den, kdy mohou novou zákonnou podmínku splnit. Koncesi od zítřka musí mít každý, kdo prodává nápoje s obsahem alkoholu větším než patnáct procent. Více než pět tisíc podnikatelů zatím o koncesi nepožádalo.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Do pátku mohou podnikatelé požádat o koncesi zdarma, na živnostenském úřadě však kvůli tomu zatím zvýšený zájem neevidují.

„Ani toto pravděpodobně není tím magnetem k tomu, aby si živnostníci zažádali o koncesi,“ říká mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Vyřízenou koncesi má třeba provozní několika brněnských restaurací Robert Smejkal. „Podali jsme to začátkem roku, leden, únor. Je to standardní postup, který by si měl každý restauratér anebo hospodský hlídat,“ podotýká.

Za porušení zákona hrozí podnikatelům pokuta až jeden milion korun.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme