Plavec Michael Phelps se vrací, závodit bude už v dubnu

Nejúspěšnější olympionik v historii, americký plavec Michael Phelps se necelé dva roky po ukončení kariéry vrací k závodění. Jeho dubnový start potvrdila americká plavecká federace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Phelps, držitel několika rekordů v plavání

Michael Phelps, držitel několika rekordů v plavání | Foto: licence Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0, Karen Blaha

Prvních soutěží se osmadvacetiletý Michael Phelps zúčastní na konci dubna v arizonském městě. Závod poplave poprvé od olympijských her v Londýně v roce 2012.

Phelps původně skončil s plaváním, protože ztratil motivaci a cítil na odchod ideální věk, jenže loni na podzim začal opět trénovat a zapojil se do antidopingového programu amerických sportovců. Tím poprvé oživil spekulace o návratu.

Aby mohl znovu závodit, musel od podzimu počkat podle pravidel antidopingové agentury USA půl roku. Lhůta uplynula a národní federace dnes potvrdila jeho start na mítinku v Mese od 24. do 26. dubna.

Jeho hlavní motivací jsou podle všeho mistrovství světa za rok v Rusku a rok nato olympijské hry v Riu de Janeiro.

Phelps se loučil po předloňských hrách v Londýně, kde vybojoval čtyři zlaté a dvě stříbrné medaile. Z OH vlastní celkem 22 medailí včetně 18 zlatých, je také držitelem řady rekordů a ocenění.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme