Lev Praha na Gagarinův pohár nedosáhl, slaví Magnitogorsk

SLEDOVALI JSME ONLINE: Až poslední možný zápas rozhodl finálovou sérii Kontinentální hokejové ligy. Lev Praha dokázal dvakrát vyrovnat náskok soupeře, nezvládl ale konec druhé třetiny a po vítězství 7:4 slaví titul Metallurg Magnitogorsk.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Lva Praha blahopřejí vítězům KHL z Magnitogorsku

Hráči Lva Praha blahopřejí vítězům KHL z Magnitogorsku | Zdroj: ČTK

Lépe do zápasu vstoupil domácí Metallurg. V páté minutě neudržel brankář Lva Petri Vehanen Chabarovovu střelu od modré čáry a Francis Paré poslal pohodlně domácí do vedení.

Ve 14. minutě ale Lev vyrovnal. Nahození od Gragnaniho tečoval David Ullström mimo Košečkinův dosah. V závěru se mohly oba týmy dostat do vedení, skvělé zákroky brankářů ale udržely vyrovnaný stav.


I v úvodu druhé části hry se domácí dostali do vedení po střele Jevgenije Birjukova, Ryan O´Byrne ale dokázal ve 35. minutě vyrovnat. Lvu se ale nepovedl závěr třetiny. Během 45 sekund se prosadili Jaroslav Kosov a Jan Kovář, kteří získali Metallurgu dvoubrankový náskok.

Nemáme se za co stydět, říká obránce Lva Ondřej Němec

Číst článek

Na začátku třetí třetiny vystřídal v brance Lva nejistého Vehanena Atte Engren, inkasoval ale už po třech minutách. Samostatný únik zakončil Sergej Mozjakin. Na 6:2 pak v 53. minutě zvýšil Danis Zaripov.

Vítězové KHL:
2009 - AK Bars Kazaň
2010 - AK Bars Kazaň
2011 - Salavat Julajev Ufa
2012 - Dynamo Moskva
2013 - Dynamo Moskva
2014 - Metallurg Magnitogorsk

Lev v závěru ještě zabojoval. Nejdřív se prosadil Martin Thörnberg, v 59. minutě pak Justin Azevedo protáhl svou gólovou sérii už na osm zápasů v řadě. Všechny naděje ale Lvu vzal Juňkov, který 9 sekund před koncem pečetil vítězství Metallurgu na konečných 7:4.

Metallurg Magnitogorsk vyhrál finálovou sérii 4:3 a v šestém ročníku Kontinentální hokejové ligy poprvé získal Gagarinův pohár. Lev Praha dosáhl finálovou účastí na největší úspěch své dvouleté existence.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 7. zápas:
Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha 7:4 (1:1, 3:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 5. Paré (Chabarov), 24. Birjukov (Antipin, Zaripov), 37. Kosov (Timkin, Kazionov), 38. Jan Kovář (Antipin, Zaripov), 44. Mozjakin (Zaripov, Jan Kovář), 53. Zaripov (Jan Kovář), 60. Juňkov (Paré, Osala) - 14. Ullström (Gragnani), 35. O'Byrne, 54. Thörnberg (Němec), 59. Azevedo (Němec, Novotný). Rozhodčí: Odinš, Olenin - Sivov, Šeljanin. Vyloučení: 0:0, Ševc (Lev) 10 min. Diváci: 7500. Konečný stav série: 4:3.
Sestavy:
Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov, Metljuk - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Kosov, Kazionov, Potěchin - Paré, Juňkov, Osala - Timkin, Brent, Platonov - Malinovskij. Trenér: Mike Keenan.
Lev: Vehanen (41. Engren) - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Jaakola - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Ullström - Řepík, Kapanen, Birner - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Hráči Magnitogorsku se radují s Gagarinovým pohárem po vyhraném finále | Foto: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme