Metrostav začne znovu pracovat na tunelu Blanka, od Prahy dostal dlužné 2,7 miliardy

Společnost Metrostav už dostala na účet 2,7 miliardy korun, které jí Praha dlužila za dostavbu tunelu Blanka. Metrostav tím podmínil dokončení jeho výstavby. Stavební práce tak znovu zahájí po pěti měsících tuto středu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tunel Blanka (ilustrační foto)

Tunel Blanka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Ve středu obnovujeme práce na celé Blance a nebudeme čekat na právní moc rozsudku tak, abychom to urychlili. Zároveň můžu konstatovat, že k 30. září budou provedeny všechny stavební práce, které podmiňují provoz tunelového komplexu," říká mluvčí Metrostavu František Polák.

Spor se dostal k rozhodčímu soudu poté, co Metrostav 7. prosince loňského roku stavbu tunelu přerušil. Důvodem byly především neproplacené faktury, ale i to, že Praha jako investor neschválila další postup prací. Stavbaři tak podle Metrostavu nemohli pokračovat.

Praha tvrdila, že peníze na faktury má, hledá ale zákonnou cestu, jak je proplatit. Do arbitráže vstoupila mimo jiné i kvůli obavě, že jsou smlouvy s Metrostavem neplatné.

Tunel Blanka | Foto: Český rozhlas

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme