Francouzští hokejisté na výhru nad Kanadou nenavázali, prohráli s Itálií

Hned v prvním zápase se francouzská hokejová reprezentace postarala o senzaci poté, co porazila Kanadu. Ve svém druhém vystoupení ale podlehla Itálii. O vítězství Německa opět rozhodl samostatný nájezd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ital Markus Gander slaví vítězný gól do sítě Francie

Ital Markus Gander slaví vítězný gól do sítě Francie | Zdroj: Reuters

Francouzi sice měli v úvodu utkání převahu a větší šance. Italové, kteří v prvním zápase podlehli Norsku, se ale osmělovali.

Když se Francie dostala ve 31. minutě zápasu do vedení po gólu Laurenta Meuniera, dokázali italští reprezentati bleskurychle odpovědět. V přesilové hře vyrovnal Giulio Scandella.

Rozhodující branka zápasu padla na začátku poslední minuty zápasu. Tudinův průnik před francouzského brankáře Hueta ještě v síti neskončil, u odraženého puku byl ale první Markus Gander a rozhodl. Francie rychle zkusila hru bez brankáře, ale vyrovnat nestihla.

Německo - Lotyšsko 3:2

Ve skupině B byl zápas Německa s Lotyšskem dlouho vyrovnaný. Němci sice dvakrát vedli, ale na trefy Nöbelse a Mauera dokázali Lotyši odpovědět brankami Pujacse a Redlihse.

Čtyři a půl minuty před koncem bylo po faulu na Thomase Oppenheimera nařízeno trestné střílení a sám postižený ho proměnil. Pětadvacetiletý útočník tak rozhodl i o druhém vítězství svého týmu, tentokrát v základní hrací době.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku:
Skupina A:
Francie - Itálie 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Meunier (Desrosiers) - 33. Scandella (Johnson, Di Casmirro), 60. Gander (Tudin, Larkin). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Sidorenko (Běl.) - Semjonov (Est.), Valach (SR). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 4600.

Skupina B:
Německo - Lotyšsko 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Noebels (Oppenheimer, Hördler), 21. Mauer, 55. Oppenheimer z tres. střílení - 19. Pujacs (M. Redlihs, Sotnieks), 28. M. Redlihs (Keninš). Rozhodčí: Patafie (USA), Rönn (Fin.) - Dehaen (Fr.), Kilian (Nor.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 11.200.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme