Hokejovou Plzeň v příští sezóně posílí Petr Kadlec a Dominik Simon

Pražské hokejové kluby Sparta a Slavia se rozhodly šetřit. Sparta se vzdala služeb Petra Tona či Dominika Simona, Slavii zase opustil kapitán Petr Kadlec. Zatímco Ton o svém dalším působišti jasno nemá, Simon a Kadlec posílili Škodu Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kadlec dává rozhodující gól derby Slavie se Spartou

Petr Kadlec dává rozhodující gól derby Slavie se Spartou | Zdroj: ČTK

„Spousta kluků de facto neměla na výběr. Neříkám, že já ne, já jsem tam dostal dobrou nabídku. Pak jsem ale viděl, že odchází množství kluků, spousta jich není podepsaných. Přišlo mi, že sportovní stránka šla trošku na druhou kolej,“ vysvětluje Petr Kadlec, proč se rozhodl po čtrnácti sezónách pražskou Slavii opustit.

Podle svých slov měl nabídek víc, ale rozhodoval se jen o tom, jestli zůstat ve Slavii nebo jít do Plzně.

„Pak převážilo, že v tom mančaftu to šlape hlavně po sportovní stránce. Mají nějaký cíl a za tím si jdou. Má to hlavu a patu,“ pokračuje Kadlec.

Přehrát

00:00 / 00:00

O přestup dvou pražských hokejistů se zajímal reportér Jan Markup

Na západě už přitom sedmatřicetiletý obránce působil a vzpomínky na sezónu 1999/2000 jsou docela živé.

„Bylo to úplně jiné mužstvo. Já jsem byl mladý a tady naopak byli starý kluci, který to táhli. Bylo to příjemné, chodil plný barák, my jsme celou sezónu byli na špici první, druhý. Nakonec se udělala bronzová medaile a byl to obrovský úspěch,“ popisuje.

Petr Kadlec se těšil, že si zahraje třeba s Martinem Strakou nebo Tomášem Vlasákem. Jeden ovšem pověsil brusle na hřebík, druhý zamířil právě do Slavie.

Další novou tváří v plzeňské kabině je útočník Dominik Simon, který na západ Čech zamířil z pražské Sparty.

„Já jsem cítil, že bych tady mohl mít víc prostoru. Prostě jsem se tak rozhodnul, bylo to spontánní. Sparta o mě stála, bylo blbý to tam řešit, ale nějak jsme to museli zvládnout. A nakonec se to povedlo,“ říká Dominik Simon.

„Můj agent říkal, že volal Martin. Měl jsem z toho radost, protože jsem ho odmala měl rád a bylo to pro mě obrovský ocenění. Přemýšlel jsem nad tím, pak bylo ještě něco, ale dal jsem přednost tomuhle,“ naznačil, proč se rozhodl kádr suveréna základní části minulé sezóny opustit

Ale ani v Plzni se nemusí dočkat takového zápasového vytížení, které by ho uspokojilo.

„Všude je to těžké, můžu si to vybojovat jenom výkony na ledě. Budu se snažit bojovat a předvádět co nejlepší výkony, abych si to zasloužil. Určitě si to vyčítat nebudu, ať se stane cokoli,“ uzavírá Dominik Simon.

Jan Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme