Basketbalisté Miami Heat budou NBA útočit na třetí titul v řadě

Už i v zámořské NBA startují vyřazovací boje, které zpravidla rozhodnou, zda sezona byla pro jednotlivé týmy zdařilá, či nikoliv. Na Floridě budou hráči Miami Heat útočit na třetí titul v nejprestižnější basketbalové lize světa v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dwyane Wade (na fotografii v černém) má být jednou z největších opor Miami Heat v play-off NBA

Dwyane Wade (na fotografii v černém) má být jednou z největších opor Miami Heat v play-off NBA | Zdroj: Reuters

„Neposlouchám a nedívám se na žádné sportovní pořady. Na sociálních sítích jsem sice aktivní, sám ale nic nečtu. Jsem soustředěný na zítřejší zápas. Je to nejlepší část sezony a jsem rád, že jsem její součástí,“ prozrazuje Lebron James jak se snaží ubránit tlaku spojenému s obhajobou prstenů pro mistra ligy.

Tým z Floridy se v prvním kole vyřazovací části utká s Charlotte Bobcats, jejichž majitelem je legendární Michael Jordan, ten naštěstí pro Heat jistě nenastoupí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na začínající play-off NBA se zaměřil Marek Augustin

„Jsou to vždy vyrovnané zápasy. Mají dobrý systém, bojují a útočí pod košem i z perimetru. Musíme zůstat soustředění, hrát tvrdě a úvodní utkání na naší palubovce vyhrát,“ chválí mužstvo plné skvělých atletů miamský rozehrávač Dwyane Wade.

Právě tento muž s přezdívkou „Flash“ má být podle mnohých expertů tím, kdo úřadujícím šampionům zajistí i letos tradiční oslavné připalování doutníků, jen špičkové výkony Lebrona Jamese totiž stačit nebudou.

Střílet koše se zvukem sirény Wade umí, desetinásobného účastníka zápasu hvězd ale trápí špatná kolena, a tak se vedení mužstva rozhodlo k neobvyklému, ale za to velmi luxusnímu kroku: Dvaatřicetiletého hráče, jehož roční gáže se blíží k 19 milionům dolarů, nenominovalo více k více jak třetině zápasů probíhající sezony.

„Jsem potěšený z jeho zdraví a z toho, jak silně se teď cítí. O pauzách tvrdě trénoval a z toho vycházím. Rytmus jeho hry vypadá dobře, na herní kondici musí ještě pracovat, ale ta v play-off přijde,“ očekává kouč Miami Erik Spoelstra.

Série, ve které může tým Miami vykročit za třetím titulem v NBA v řadě, začíná už v neděli.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme