Semifinále DC s Francií: Na Čechy čeká dusná atmosféra, nahlásit musí i přesný počet lístků

Mohl by to být pro české fanoušky jeden z nejkrásnějších tenisových podzimů. Daviscupové semifinále na Roland Garros a následné domácí finále s hvězdným Švýcarskem s Federerem a Wawrinkou. Potíž je v tom, že úplně stejné sny mají také Francouzi, kteří se na pařížské semifinále s Českem chystají. Tamní federace už zpustila prodej lístků, které stojí od 32 do 85 eur na jednotlivé dny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Losování utkání Davisova poháru - Štěpánek a Tsonga

Losování utkání Davisova poháru - Štěpánek a Tsonga | Foto: Město Ostrava

Areál Rolanda Garrose je nejlidnatějším tenisovým stánkem na světě. Během grandslamového turnaje obdrží tenisový fanoušek při procházce bezpočet ran batohem.

Přeplněná scéna slavného areálu ale nepředstavuje to největší úskalí, které na Čechy v půlce září čeká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Francouzi začali prodávat vstupenky na daviscupové semifinále

Podle Miroslava Černoška, šéfa České sportovní, která soutěž v česku zaštiťuje, jsou Francouzi známí i nehostinnou atmosférou. „Francouzské prostředí je mimořádně militantní a nepříjemné,“ říká.

V pařížském areálu s centrálním dvorcem Philippa Chatriera právě finišují přípravy na antukové Roland Garros a zároveň také na daviscupové semifinále. Česká strana se teď vrátila z inspekční cesty.

Ředitele České sportovní a loňského provizorního kapitána ve vítězném bělehradském finále Vladimíra Šafaříka zaujala příprava antukového dvorce.

„Používají takový malý poprašek písku. Vysloveně ve formě poprachu ho pak nahazují. Každou vrstvu pak dvakrát, třikrát přejedou válcem. Antuka je díky tomu tvrdá,“ vysvětluje Vladimír Šafařík, který teď bude stejně důkladně počítat sedadla v hledišti.

Berdych posílí daviscupový tým v semifinále proti Francii

Číst článek

Část patnáctitisícového kotle obsadí i čeští fanoušci a ještě do 19. května musí česká strana nahlásit, kolik lístků bude po Francouzích požadovat.

„Počet musí být nahlášený v řádech desítek kusů. Jde o docela sofistikovanou záležitost v takhle krátké době,“ dodává Šafařík

Semifinále s Francií odehrají čeští tenisté v termínu od 12. do 14. září.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme