Evropskou ligu vyhrála Sevilla, Benfiku porazila na penalty 4:2

Fotbalisté španělské Sevilly vyhráli Evropskou ligu. Ve finále v Turíně porazili Benfiku Lisabon na penalty 4:2, když po prodloužení skončil zápas 0:0. Sevilla tak k triumfům v Poháru UEFA v letech 2006 a 2007 přidala třetí vítězství a dotáhla se na Liverpool, Juventus Turín a Inter Milán. Benfica naopak prohrála osmé pohárové finále za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté FC Sevilla slaví vítězství v Evropské lize

Fotbalisté FC Sevilla slaví vítězství v Evropské lize | Zdroj: Reuters

První velkou šanci si po čtvrt hodině vypracovala Benfika, jenže Garay na zadní tyči zakončil nepřesně. Na opačné straně nedokázal v dobré pozici zakončit útočník Sevilly Bacca.

V závěru prvního poločasu mohla jít do vedení Benfika. Jenže Luisão hlavičkoval nad branku a šanci Maxiho Pereiry zlikvidoval gólman Beto, tenpoté vychytal i Rodriga.

Po hodině hry měl velkou šanci Reyes. Záložník Sevilly si naběhl na zpětnou přihrávku, ale z hranice penalty brankáře Oblaka nepřekonal.

V 72. minutě zahrozil na opačné straně Lima, jehož nebezpečnou střelu zablokoval obránce Coke. Šest minut před koncem základní hrací doby se musel ukázat gólman Sevilly Beto, jež zlikvidoval pokus Siqueiry.

O minutu později mohl rozhodnout stoper Benfiky Garay, jenže odkrytou branku netrefil.

Gól nepadl ani v prodloužení a o vítězi tak rozhodly až pokutové kopy. V nich fotbalisté Benfiky prohráli souboj nervů. Dvakrát zaváhali, zatímco hráči Sevilly byli stoprocentní.

Brankář FC Sevilla Beto slaví poté, co jeho tým porazil Benfiku Lisabon ve finále Evropské ligy na stadionu Juventusu Turín | Foto: Reuters

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme