Basketbalisté Nymburka kráčí za titulem, i bez zraněného Radoslava Rančíka

Finále basketbalové Mattoni NBL se přesouvá do Prostějova. Hanáci vyzvou desetinásobného českého šampiona z Nymburka při stavu 0:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve finále basketbalové Mattoni NBL vede Nymburk nad Prostějovem 1:0 na zápasy

Ve finále basketbalové Mattoni NBL vede Nymburk nad Prostějovem 1:0 na zápasy | Zdroj: ČTK

Středočeši se znovu budou muset obejít bez pivota Radoslava Rančíka, který musel před třemi týdny na operaci kolene. Bylo jasné, že sezóna pro něj předčasně skončila.

„Do měsíce bych měl být na sto procent připravený hrát basketbal. Teď začínám vyklusávat a posilovat. Nevidím to nějak tragicky, samozřejmě nejsem šťastný z toho, že nemůžu hrát ve finále, ale jsem rád, že jsem byl součástí týmu, kterému jsem pomohl se tam dostat.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Do měsíce bych měl být na sto procent připravený hrát basketbal, říká po operaci kolena basketbalista Nymburka Radoslav Rančík

Finále tedy rodák z Košic nestihne. Při zápasech, kde se rozhoduje o titul, rozhodně nechybí. V hledišti by mohl být klidnější, než přímo na palubovce.

„Z jedné strany klidnější, z druhé nervóznější. Vím, jak bych nějaké situace řešil, ale takhle můžu klukům akorát poradit, povzbudit je a zatleskat jim. Když jim nejde, tak jim dát pozitivní energii,“ popisuje svoji pozici Rančík.

Pohled na utkání je tedy jiný, než z pozice diváka. Má to své opodstatnění.

„Do určité míry ano. Jsem basketbalista, takže stále analyzuji naší hru. Možná je to takový nechtěný pohled trenéra.“ Zároveň to může být příprava na budoucí profesi.

„Nevím, jestli bych byl dobrým trenérem. Jsem příliš velký perfekcionista na to, abych zvládal hráče, který by nedělal věci podle mého měřítka,“ říká Radoslav Rančík.

Jeho Nymburk v letošním ročníku nejvyšší domácí soutěže ještě neprohrál. Pokud uspěje i v Prostějově, kde zápas začíná v 18 hodin, bude Středočechy už jen jediné vítězství dělit od jedenáctého titulu v řadě.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme