Zápas Radka Štěpánka slibuje velké emoce, utká se s Lotyšem Gulbisem

Dva čeští tenisté dnes budou bojovat o postup do osmifinále Roland Garros a pokaždé zřejmě půjde o jiný typ představení. Zatímco v případě zápasu Tomáše Berdycha a Španěla Bautisty-Aguta se sejdou na dvorci spíše klidnější hráči, duel Radka Štěpánka a Lotyše Gulbise slibuje utkání bohaté na emoce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Radek Štěpánek se raduje po vítězství nad Japoncem Item

Český tenista Radek Štěpánek se raduje po vítězství nad Japoncem Item | Zdroj: ČTK

Ernests Gulbis před každou ránou z forhendové strany netypicky roztáhne obě ruce, ale nejen tím je Lotyš výjimečný. Syn bohatého podnikatele a herečky žil dlouho bohémským životem, rozhodně není ostýchavý a vloni veřejně vyčetl hvězdným hráčům Federerovi a spol., že jsou nudní.

Teď se utká s Radkem Štěpánkem, který si nevšiml, že by mu kontroverzní prohlášení na okruhu nějak ublížilo. „Nevím, jaké byly reakce. Nedovolil bych si říct, že jsou nudní, ale je to svéráz, má svou hlavu a co na srdci, to na jazyku,“ říká na adresu svého soupeře český tenista.

Přehrát

00:00 / 00:00

O jeho příštím soupeři mluvil s Radkem Štěpánkem přímo v Paříži reportér ČRo Jaroslav Plašil

Někteří hráči z éry Jimmyho Connorse či Johna McEnroea o současném období říkají, že jim právě emoce a kontroverzní chování na kurtu v zápasech těch nejlepších trochu schází, ale zrovna dnes se sejdou na kurtu číslo 1 hráči, kteří se nebojí chovat výstředně.

I Radek Štěpánek přiznává, že má pro tenisty typu Gulbise slabost. „Taky se na něj rád dívám, protože vím, že tam bude něco, co mě táhne. Hra bude jiná, budou v ní emoce a nebude to jen mlácení do tenisáku,“ těší se pětatřicetiletý Čech.

„Přitáhne to daleko víc lidí než nějaký ‚robotismus‘,“ očekává větší návštěvu Štěpánek, který bude hru Ernesta Gulbise od 11 hodin sledovat z druhé strany kurtu a nechce být jen v roli statisty.

Štěpánkovým soupeřem bude Lotyš Ernest Gulbis | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme