Stromovka přivítala českou tenisovou špičku, hostí Sparta Prague Open

Čeští tenisté ve světě vládnou oběma týmovým žebříčkům, spousta hráčů je v elitních stovkách individuálního pořadí ATP i WTA. Přitom většina z nich skoro nemá příležitost přestavit se při zápasech doma svým fanouškům a blízkým. Jednou z takových vzácných možností je turnaj Sparta Prague Open, který začal v pražské Stromovce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na turnaji Sparta Prague open se představila i Lucie Šafářová, ve dvouhře ale vypadla

Na turnaji Sparta Prague open se představila i Lucie Šafářová, ve dvouhře ale vypadla | Zdroj: ČTK

„Tlak tu trošku je. Přijdou se podívat všechny babičky, dědečkové, kamarádi, takže je to trošku nepříjemné, ale lidi fandí,“ těší Karolínu Plíškovou. Se sestrou Kristýnou bydlí v Letňanech a na žádný z turnajů to nemají blíž, než na ten ve Stromovce.

Sparta Prague Open je nejvýznamnějším ženským turnajem v Česku, a přestože se hraje souběžně s antukovým Římem, kde je pravidelně kompletní světová špička, daří se na něj pokaždé přilákat minimálně domácí elitu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Turnaj ve Stromovce navštívil reportér ČRo Jaroslav Plašil

S výjimkou Petry Kvitové, která má jako členka nejlepší světové desítky povinnost startovat v Itálii, sledují fanoušci ve Stromovce všechny současné i ještě nedávné fedcupové reprezentantky, české naděje i některé zajímavé zahraniční tenistky.

Navíc v sobotu uvidí návštěvníci, kteří za vstup do areálu neplatí, exhibiční utkání s účastí někdejší světové jedničky Martiny Hingisové a wimbledonské vítězky Jany Novotné.

„Jiná příležitost vidět české reprezentantky než tenhle turnaj celý rok není. Myslel jsem, že Lucka Šafářová postoupí a že ji uvidím třeba v semifinále nebo ve finále,“ posteskl si fanoušek Jiří, že už ve dvouhře neuvidí největší hvězdu turnaje, která vypadla už v prvním kole.

O hráčky je skvěle postaráno

Lucie Šafářová se ale ještě lidem představí ve čtyřhře s Andreou Hlaváčkovou a stále se bude na lidi dívat i z velkých plakátů, které na nejvýznamnější ženský podnik sezony v Česku s dotací sto tisíc amerických dolarů zvou.

„Když jsem jela z Brna do Prahy, třikrát jsem potkala billboard, kde jsme s Klárou. Je to příjemné a těšila jsem se. Je to jediný turnaj doma a Sparta je krásný klub, krásně se o nás starají,“ chválí Lucie Šafářová.

Sama může srovnávat. Jako hráčka elitní světové třicítky se pravidelně pohybuje na těch nejvýznamnějších turnajích, kde hrají úplně ty nejlepší.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme