Ondřej Moravec je nejlepším českým biatlonistou uplynulé sezony

Biatlonista Ondřej Moravec je od dob Emila Zátopka prvním českým mužem, který vybojoval 3 medaile na jedněch olympijských hrách. Hlavně to pomohlo českému biatlonistovi ve finále ankety, kde byli kromě něj nominovaní Jaroslav Soukup, Gabriela Soukalová a Veronika Vítková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec ukazuje tři olympijské medaile

Ondřej Moravec ukazuje tři olympijské medaile | Foto: Rostislav Taud

Ondřej Moravec byl na Hrách v Soči stříbrný ve stíhačce, stejně jako ve smíšené štafetě, kde ho doplnili zbylí tři nominovaní a v závodě s hromadným startem vybojoval bronz.

Kromě hlavní ankety se vyhlašovaly i další kategorie. Skokanem roku je biatlonistka Eva Puskarčíková. Ta rozbíhala českou ženskou štafetu, která na olympijských hrách skončila na čtvrtém místě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Jana Suchana ze slavnostního vyhlášení Biatlonisty roku

Trenérem roku je Ondřej Rybář, smolařem roku Michal Šlesingr, kterého po celou sezonu trápily zdravotní problémy a nezapomnělo se ani na bývalého prezidenta Českého svazu biatlonu Václava Fiřtíka.

Ten na konci března náhle zemřel po cévní mozkové příhodě v nedožitých 57 letech a na slavnostním večeru byl uveden do síně slávy českého biatlonu.

Anketa o nejlepšího českého biatlonistu sezony 2013/14:
1. Ondřej Moravec, 2. Gabriela Soukalová, 3. Jaroslav Soukup (všichni SKP Kornspitz Jablonec).
Trenér roku: Ondřej Rybář (trenér reprezentace mužů)
Síň slávy: im memoriam Václav Fiřtík (bývalý předseda svazu)
Skokan roku: 1. Eva Puskarčíková (SKP Kornspitz Jablonec), 2. Adam Václavík (KB Jilemnice), 3. Jitka Landová (SKP Kornspitz Jablonec)
Talent roku: Mikuláš Karlík (KB Letohrad)
Hlasování fanoušků na serveru iDnes.cz: 1. Soukalová 1346, 2. Moravec 923, 3. smíšená štafeta (Vítková, Soukalová, Soukup, Moravec) 672
Smolař roku: Michal Šlesingr (SKP Kornspitz Jablonec)

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme