Britská ambasáda se poprvé otevřela lidem, zájem byl veliký

Historicky poprvé se lidé mohli podívat do budovy britského velvyslanectví v Praze. To sídlí v Thunovském paláci přímo pod Pražským hradem. V rámci dne otevřených dveří připravila ambasáda pro návštěvníky bohatý program.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé čekají před britskou ambasádou během dne otevřených dveří

Lidé čekají před britskou ambasádou během dne otevřených dveří | Foto: Tea Veseláková | Zdroj: Český rozhlas

Zájem o prohlídku velvyslanectví byl už od rána veliký, podle odhadů jeho zaměstnanců přišlo několik tisíc lidí.

Po příchodu si nejprve prošli třemi patry budovy, kde mohli vidět například studovnu velvyslankyně nebo přijímací pokoje pro vzácné návštěvy. Mohli se podívat i do pokojů, ve kterých přebývala třeba královna Alžběta II. nebo bývalí britští premiéři Margaret Thatcherová a Tony Blair. K vidění byl i taneční sál, v němž velvyslanectví pořádá své akce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na dni otevřených dveří britské ambasády natáčela Tea Parkanová

Poté průvodci nasměrovali návštěvníky do zahrady, kde byl připraven doprovodný program. Mohli ochutnat britská piva či limonády nebo si zkusit zahrát kroket.

Kromě toho byly přichystány speciality britské kuchyně, lekce angličtiny, podívat se lidé mohli také na divadelní představení Prague Shakespeare Company nebo si poslechnout koncert Brouků, tedy revivalu kapely Beatles.

Den otevřených dveří byl součástí akce nazvané Britské jaro. Během ní chtějí Britové představit svůj stát z modernějšího úhlu pohledu jako zemi inovací a nových příležitostí.


Zvětšit mapu

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme