Tenisté Nadal a Murray jsou v semifinále French Open

Němka Andrea Petkovicová připravila jediné překvapení středečního programu Roland Garros. Vyřadila totiž po setech 6:2, 6:2 Italku Erraniovou. Prapodivné trápení zažil Brit Murray s domácím Monfilsem, stejně jako Nadal ale postoupil do mužského semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal se i přes ztrátu 1. setu rychle dostal do semifinále

Rafael Nadal se i přes ztrátu 1. setu rychle dostal do semifinále | Zdroj: ČTK

Pro Petkovicovou to je vůbec první semifinále na grandslamu, stejně jako pro Rumunku Halepovou. Ale zatímco u německé tenistky jde o překvapení, Halepová je momentálně nejvýše nasazenou hráčkou v pavouku. A buď ji, nebo Petkovicovou čeká také vůbec první finále, v pátek totiž nastoupí proti sobě.

Španělský souboj vyzněl lépe pro světovou jedničku. Ferrer sice svému krajanovi nejprve sebral první set, ale v dalších už na Nadala nestačil a dokonce dostal kanára.

Podobným neúspěchem se může ‚pochlubit‘ i Gael Monfils. Francouzský tenista se zázračně vrátil do utkání s Britem Murraym, čtvrtou sadu vyhrál 6:1, ale ztratil vyrovnané první dva gamy pátého setu a zbytek utkání odchodil a naschvál zkazil.

Lucie Hradecká si zahraje semifinále ženské dvouhry. S Nizozemkou Krajicekovou postoupily do semifinále, kde je čekají zřejmě největší favoritky, Italky Vinciová a Erraniová.


Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Ferrer (5-Šp.) 4:6, 6:4, 6:0, 6:1, Murray (7-Brit.) - Monfils (23-Fr.) 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Halepová (4-Rum.) - Kuzněcovová (27-Rus.) 6:2, 6:2, Petkovicová (28-Něm.) - Erraniová (10-It.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) - Erakovicová, Parraová (16-N. Zél./Šp.) 7:5, 6:3, Muguruzaová, Suárezová (Šp.) - Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) 6:4, 6:4.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme