Starosta Doněcku vyzval obyvatele, aby nevycházeli. Střílí se už i na předměstí

Ukrajinská armáda se stále snaží vytěsnit proruské ozbrojence z mezinárodního letiště v Doněcku, přestřelky už se přenesly i na předměstí. Starosta doporučil obyvatelům, aby nevycházeli z domů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střety sledují novináři

Střety sledují novináři | Zdroj: Reuters

Lidé se na ulicích objevují v minimálním počtu, hlásí přímo z Doněcku zvláštní zpravodaj Českého rozhlasu Martin Dorazín. Centrum města ale žije normálním životem.

Nad městem přelétají letadla ukrajinské armády, která odpálila několik raket do prostoru mezinárodního letiště Sergeje Prokofjeva. Velké detonace byly slyšet i z jiných částí města.

Zatím však není jasné, kdo momentálně mezinárodní letiště kontroluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přímo z Doněcku informuje o dramatické situaci zvláštní zpravodaj Českého rozhlasu Martin Dorazín

Z jeho areálu ráno ozbrojené proruské milice vyhnaly ukrajinské vojáky i letové dispečery. Armáda ve snaze o zpětné ovládnutí terminálu nasadila vrtulníky a stíhačky.

Doněcké letiště bylo terčem útoku povstalců už několikrát. Jednotky armády a Národní gardy útoky zatím vždy odrazily, armádní hlídky byly v posledních týdnech rozmístěny i podél ranvejí.

Ukrajinská armáda bojuje s povstalci o kontrolu nad letištěm v Doněcku

Číst článek

V čele Ukrajiny má stanout Porošenko. Se separatisty chce vyjednávat

Číst článek


Zvětšit mapu

Milan Kopp, Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme