Fotbalové MS vidělo první vzpouru outsidera. Kostarika porazila Uruguay

Prvním jihoamerický tým, který na brazilském MS prohrál, je Uruguay. Ve druhém poločase ztratila dobře rozehraný zápas s Kostarikou a ve skupině D s ní prohrála 1:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Kostariky se radují z vítězného gólu

Hráči Kostariky se radují z vítězného gólu | Zdroj: Reuters

Uruguayci poprvé dostali míč do sítě po čtvrthodině hry, Godín byl ale přistižen v ofsajdovém postavení, v další akci zase střílel Cavani ve velké příležitosti vysoko nad branku.

Ve 22. minutě získali hráči v modrém obrovskou příležitost. Po přímém kopu objal Kostaričan Díaz v pokutovém území protihráče Lugana a německý rozhodčí Brych nařídil penaltu. Tu Edison Cavani střelou k tyči proměnil a otevřel skóre zápasu.

Kostarika mohla vyrovnat ještě v prvním poločase, střela Campbella ale letěla těsně vedle a ve velké příležitosti nedokázali dostat míč do sítě ani Borges a Gonzáles.

Uruguayci se v Brazílii představí po 64 letech. Jejich poslední návštěva stála 'kanárky' titul

Číst článek

Úvod do druhého poločasu ale Uruguay zaspala. Proti hlavičce Kostaričana Duarteho ještě dokázal brankář Mustera zasáhnout, v 54. minutě ale rychlou akci hráčů v bílém zakončil Joel Campbell a vyrovnal.

O tři minuty později Kostarika zápas otočila. Óscar Duarte se ve své druhé šanci během několika minut už nemýlil, přetlačil Stuaniho a v pádu poslal svůj tým do vedení.

Závěrečný tlak Uruguaye byl bezzubý a čtvrtý tým minulého mistrovství v závěru ještě jednou inkasoval. Minutu po svém nástupu na hřiště zpečetil vítězství Kostariky 3:1 Marco Ureňa.

Pereirovo drsné nakopnutí Campbella na výsledku nic nezměnilo, znamenalo však červenou kartu pro uruguayského obránce.

Ve druhém zápase skupiny D se utkají Anglie s Itálií.

Lavička Uruguaye reaguje na prohru s Kostarikou | Foto: Reuters

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina D:
Uruguay - Kostarika 1:3 (1:0)
Branky: 24. Cavani z pen. - 54. Campbell, 57. Duarte, 84. Ureňa. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Lugano, Cáceres. ČK: 90.+4 Pereira (všichni Uruguay). Diváci: 58.579.
Sestavy:
Uruguay: Muslera - Pereira, Lugano, Godín, Cáceres - Stuani, Arévalo, Gargano (60. Lodeiro), Rodríguez (76. Hernández) - Forlán (60. A. González), Cavani. Trenér: Tabarez.
Kostarika: Navas - Gamboa, Duarte, G. González, Umaňa, Díaz - Ruíz (83. Ureňa), Borges, Tejeda (74. Cubero), Bolaňos (89. Barrantes) - Campbell. Trenér: Pinto.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme