Soud pokutoval společnost Lukoil Aviation Czech vedenou poradcem prezidenta

Společnosti Lukoil Avation Czech, kterou řídí poradce prezidenta Martin Nejedlý, uložil soud pokutu. Podle Lidových novin má firma zaplatit 27 milionů korun Správě státních hmotných rezerv.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Spor mezi Lukoilem a Správou hmotných rezerv vznikl v roce 2009. Správa uzavřela s firmou smlouvu, podle které měl Lukoil odebrat 30 tisíc kubických metrů leteckého benzinu a dodat nový.

Firma ze zásobníku palivo odčerpala, zpět ale údajně vrátila jen část. Proto Správa hmotných rezerv podala žalobu na částku 27 milionů korun.

Martin Nejedlý je poradcem prezidenta, zároveň řídí Lukoil. Prezident už v únoru řekl, že chce počkat jak o sporu mezi státem a firmou rozhodne soud.

A svůj názor nezměnil, počká na konečné rozhodnutí soudu, jak potvrzuje mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček:

„Vzhledem k tomu, že verdikt ještě není pravomocný, tak platí původní vyjádření pana prezidenta, že v této otázce se rozhodne a vysloví se teprve po té, až bude definitivní rozhodnutí soudu.“

Soud pokutu uložil, Lukoil může do 15 dnů od doručení platebního rozkazu podat odpor.

Firmu Lukoil jsme kontaktovali, přislíbili nám vyjádření jednatele firmy a zároveň poradce prezidenta Martina Nejedlého. Do této chvíle se ale k případu nevyjádřil.

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme