Izraelský investor je ochotný vyjednávat s píseckou radnicí o Žižkových kasárnách

Písek zatím nebude žalovat izraelskou společnost, která měla v nájmu část Žižkových kasáren. Firma nedodržela podmínky smlouvy uzavřené s městem v roce 2007. Navíc se ukázalo, že smlouva o nájmu a koupi není platná. Izraelci jsou po opakovaných výzvách písecké radnice konečně ochotni přistoupit na vyjednávání o mimosoudním vyrovnání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kasárna TGM v Pardubicích 8

Kasárna TGM v Pardubicích 8 | Foto: Iveta Záleská

„Tím, že smlouva nebyla platná, nám tam vznikly nějaké škody, nájem, který měl být zaplacen. Budovy, které měly nějakou hodnotu, byly odstraněny,“ vysvětluje starosta Ondřej Veselý z ČSSD.

„To jsme vyčíslili na 40 milionů korun, které by nám společnost měla dát. Z jejich strany může být něco jako zmařená investice, to musí vyčíslit druhá strana, pak by se ty částky měly nějakým způsobem započíst,“ dodává.

Pokud se Písek s izraelským investorem nedohodne do poloviny srpna, podá na něj radnice žalobu.

Jitka Cibulová Vokatá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme