Souboj Kolumbie s Řeckem vyhráli na MS Jihoameričané

Do fotbalového mistrovství světa úspěšně vstoupil další jihoamerický tým. Hráči Kolumbie přehráli ve skupině C Řeky 3:0. Po rychlém gólu z úvodu pojistili vítězství Gutiérrez a Rodríguez.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teofilo Gutierréz se raduje z gólu do řecké sítě

Teofilo Gutierréz se raduje z gólu do řecké sítě | Zdroj: ČTK

Kolumbijci byli hned od úvodního hvizdu aktivnější a hned v páté minuty se dočkali zatím nejrychlejší branky. Bránící Řekové nechali úplně volného Pabla Armera, jehož nepříliš prudká, ale zato přesná střela zapadla s pomocí teče jednoho z protihráčů k tyči.

Mistři Evropy z roku 2004 měli v prvním poločase dvě velké šance na vyrovnání, Tosiridisovo zakončení po přímém kopu se ale mezi tři tyče nevešlo, v závěru poločasu se proti Koneho střele předvedl skvělým zákrokem kolumbijský brankář Ospina.

Ve druhém dějství mohl vedení Jihoameričanů navýšit Martínez, na Karnezise v řecké brance ale nevyzrál, v 58. minutě byl ale i řecký gólman krátký na dorážku Gutiérreze po rohovém kopu.

Šanci na snížení a zdramatizování zápasu měl Gekas, v jasné pozici ale trefil pouze břevno již překonaného Ospiny.

Konečnou podobu dal výsledku James Rodríguez. Po nezištné přihrávce od Cuadrada vystřelil a přes dva protihráče dostal míč do branky. Kolumbie tak zvítězila nad Řeckem 3:0.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina C:
Kolumbie - Řecko 3:0 (1:0)
Branky: 5. Armero, 58. Gutiérrez, 90.+3 Rodríguez. Rozhodčí: Geiger - Hurd (oba USA), Fletcher (Kan.). ŽK: C. Sánchez - Papastathopulos, Salpingidis. Diváci: 57.174.
Sestavy:
Kolumbie: Ospina - Medina, Zapata, Yepes, Armero (74. Arias) - Cuadrado, Aguilar (68. Mejía), Rodríguez, C. Sánchez, Ibarbo - Gutiérrez (76. Martínez). Trenér: Pekerman.
Řecko: Karnezis - Torosidis, Manolas, Papastathopulos, Cholevas - Salpingidis (58. Fetfatzidis), Maniatis, Katsuranis, Kone (78. Karagunis), Samaras - Gekas (64. Mitroglu). Trenér: Santos.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme