Pardubice kvůli Aviatické pouti posílí MHD, na letiště pojede kyvadlový bus

Městská doprava v Pardubicích o víkendu posílí spoje kvůli Aviatické pouti. Na přehlídku letecké techniky každý rok přijíždí několik tisíc návštěvníků. Z centra Pardubic bude kvůli tomu přímo na letiště jezdit speciální autobus.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradec Králové CIAF 11 letecká přehlídka

Hradec Králové CIAF 11 letecká přehlídka | Zdroj: ČTK

Pojede z Masarykova náměstí, kolem autobusového i vlakového nádraží a bude pro cestující zdarma.

„Vozy, kterými se dostanete na Aviatickou pouť, budou označeny symbolem letadla v místě, kde je obvykle číslo linky, a dále nápisem Aviatická pouť,“ přiblížila Jitka Malinská z pardubického dopravního podniku.

Spoje naopak neposílí České dráhy. V roce 2010 přitom přijelo na leteckou přehlídku 40 tisíc diváků a parkoviště u letiště pojmou jen několik stovek vozidel.

Podle Petra Šťáhlavského z Českých drah ale není třeba vlaky na hlavním železničním koridoru Pardubice-Praha přidávat. „Je tam velká rezerva pro pracovní dny, takže předpokládáme, že o víkendu tam bude dostatečná kapacita,“ ujišťuje.

Více vlaků ale bude jezdit mezi pardubickým hlavním nádražím, Rosicemi nad Labem a zastávkou Pardubice-závodiště. Odtud mohou cestující pokračovat již zmíněným kyvadlovým autobusem až na letiště.

Motoristům bude k dispozici záchytné parkoviště

Pro návštěvníky Aviatické pouti, kteří přijedou autem, bude na silnici I/37 ve směru na Chrudim záchytné parkoviště. Řidiči, kteří pojedou od Hradce Králové na Chrudim, tak musí projet městem.

„Parkování je zajištěno na silnici I/37 v úrovni nádraží a závodiště. Tentokrát se bude najíždět od Pardubic. Opačný směr z Chrudimi do Pardubic bude od 7. do 20. hodiny po oba dva dny uzavřen,“ informovala policejní mluvčí Jana Drtinová.

Simona Bartošová, Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme