Dempsey dal pátý nejrychlejší gól světových šampionátů, USA porazily Ghanu 2:1

V utkání USA – Ghana překvapili Američané svého soupeř už po třiceti sekundách a kapitán Clint Dempsey potvrdil, že je nejlepším střelcem v současném výběru. Ghana vyrovnala v 82. minutě po trefě Ayewa. Svojí první brankou v reprezentaci ale nakonec o výhře Američanů 2:1 rozhodl po rohu Brooks.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký kapitán Clint Dempsey se raduje ze vstřeleného gólu v utkání MS proti Ghaně, kterou USA porazily 2:1. 16. 9. 2014

Americký kapitán Clint Dempsey se raduje ze vstřeleného gólu v utkání MS proti Ghaně, kterou USA porazily 2:1. 16. 9. 2014 | Zdroj: Reuters

Spojené státy měly svému soupeři co vracet. Ghana vyhrála poslední dva duely na světových šampionátech, před čtyřmi lety dokonce Američany vyřadila v osmifinále jihoafrického mistrovství.

Rychlá branka africký celek nijak zvlášť nerozhodila. Navíc musel německý trenér Spojených států Jürgen Klinsmann dvakrát střídat vinou zranění. Nejprve si natáhl zadní stehenní sval Altidore, do druhého poločasu pak nezasáhl Besler.

Ghana byla ve druhém poločase lepší, více držela míč a zdálo se, že soupeř jen čeká na závěrečný hvizd. Zasloužené vyrovnání přišlo v 82. minutě, kdy se trefil aktivní Andre Ayew.

Nerozhodný stav vydržel jen čtyři minuty, na roh si naskočil Brooks a Ghana už se na odpověď nezmohla. Spojené státy tak mají ve skupině G tři body stejně jako Německo, které porazilo Portugalsko 4:0.

Americký kapitán Clint Dempsey se zapsal do historie jako pátý nejrychlejší střelec světových šampionátů.

Druhé místo patří v této statistice československému reprezentantovi Václavu Maškovi, který na MS v roce 1962 skóroval proti Mexiku po šestnácti sekundách. Nejrychlejším střelcem historie je Turek Hakan Sükur, který se v roce 2002 trefil po jedenácti sekundách.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina G:

Ghana - USA 1:2 (0:1)

Branky: 82. A. Ayew - 1. Dempsey, 86. Brooks.
Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Warnmark (všichni Švéd.). ŽK: Rabiu, Muntari (oba Ghana). Diváci: 39 760.

Ghana: Kwarasey - Opare, Boye, Mensah, Asamoah - Rabiu (71. Essien), Muntari - Atsu (78. Adomah), J. Ayew (59. K.-P. Boateng), A. Ayew - Gyan. Trenér: Appiah.

USA: Howard - Johnson, Cameron, Besler (46. Brooks), Beasley - Bedoya (77. Zusi), Beckerman, Bradley, Jones - Altidore (23. Johannsson), Dempsey. Trenér: Klinsmann.

František Kuna, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme