Fotbalisté Kolumbie mají po výhře nad Pobřežím slonoviny jistý postup

Fotbalisté Kolumbie vyhráli i druhé utkání na mistrovství světa, ve skupině C porazili Pobřeží slonoviny 2:1. Předčasně tak mohou slavit postup do osmifinále, který stvrdila remíza Řecka s Japonskem. Kolumbii zařídili vítězství James Rodríguez a Juan Fernando Quintero, africký celek už jen snížil zásluhou Gervinha.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijci mají po dvou zápasech na MS na kontě šest bodů

Kolumbijci mají po dvou zápasech na MS na kontě šest bodů | Zdroj: Reuters

V prvním poločase byli blíže ke gólu Kolumbijci. V 28. minutě našel Rodríguez povedenou přihrávkou mezi dvěma obránci volného Gutiérreze, který ve výborné pozici špatně trefil míč a brankář Barry zůstal bez práce.

Po změně stran sledovali diváci na stadionu Estadio Nacional v Brasílii svižnější a zajímavější fotbal. V 58. minutě napřahoval ke střele ve vápně Gradel, ale kolumbijský stoper Yepes mu na poslední chvíli míč vypíchl.

Japonsko nevyužilo vyloučení Katsuranise a remizovalo s Řeckem 0:0

Číst článek

O minutu později zahrozil na opačné straně Cuadrado. Z velkého úhlu se odhodlal ke střele, kterou s námahou vytěsnil gólman „Slonů“ Barry na břevno.

Kolumbijci se dočkali až v 64. minutě, kdy si na rohový kop Cuadrada naskočil Rodríguez a umístěnou hlavičkou poslal míč nechytatelně pod břevno. Uběhlo dalších šest minut a Pobřeží slonoviny inkasovalo podruhé.

Po chybě v rozehrávce se Kolumbijci dostali do přečíslení, které sám před gólmanem Barrym úspěšně zakončil střídající Quintero. Záhy ale vykřesal pro Slony naději Gervinho. Prošel kolem tří protihráčů a střelou na bližší tyč prostřelil brankáře Ospinu.

Na vyrovnání ale Pobřeží slonoviny nedosáhlo, naopak minutu před koncem mohl definitivně rozhodnout Kolumbijec Quintero. Ten zkusil vyběhnutého brankáře překvapit střelou z půlky. Míč směřoval do branky, ale Barry se stihl vrátit.

Kolumbii poslal do vedení James Rodríguez, na jehož hlavičku brankář Pobřeží slonoviny Barry nedosáhl | Foto: Reuters

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina C:

Kolumbie - Pobřeží slonoviny 2:1 (0:0)
Branky: 64. Rodríguez, 70. Quintero - 73. Gervinho. Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Cann (všichni Anglie). ŽK: Zokora, Tioté. Diváci: 68.748.
Sestavy:
Kolumbie: Ospina - Zúňiga, Zapata, Yepes, Armero (72. Arias) - Aguilar (79. Mejía), C. Sánchez - Cuadrado, J. Rodríguez, Ibarbo (53. Quintero) - T. Gutiérrez. Trenér: Pekerman.
Pobřeží slonoviny: Barry - Aurier, Zokora, Bamba, Boka - Dié (73. Bolly), Tioté - Gervinho, Y. Touré, Gradel (67. Kalou) - Bony (60. Drogba). Trenér: Lamouchi

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme