Andyho Murrayho trénuje žena. Užívám si to, říká ke spolupráci s Mauresmovou

Za sebou má tři výhry, ale ta důležitější část Wimbledonu totiž obhájce titulu Andyho Murrayho teprve čeká. Britský tenista je jako domácí hvězda pod mnohem větším tlakem než ostatní favorité, a mimořádně sledovaný je také z jiného důvodů. Nedávno totiž překvapil tenisový svět angažováním trenérky ženy, Francouzky Amélie Mauresmové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andy Murray nově trénuje pod vedením Amelie Mauresmové

Andy Murray nově trénuje pod vedením Amelie Mauresmové | Zdroj: Reuters

„Tréninky si užívám, ona je velmi klidnou osobností, můžeme spolu mluvit o všem, baví mě, jakým způsobem umí věci vysvětlovat. Zatím je to dobré,“ pochvaluje si Andy Murray spolupráci, o které se bude ještě určitě dlouho nejen ve Wimbledonu mluvit.

Pár mužů tenistů už sice trénovaly ženy, třeba Uzbeka Istomina, stejně jako dříve Andyho Murrayho, vlastní matka, ale jde opravdu o výjimečné případy na okruhu ATP.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na působení ženy - trenérky se ve Wimbledonu ptal reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Trenérek moc není. A s Mauresmovou je to spíš o zkušenostech. Byla hráčka a Andy měl maminku trenérku. Možná mu tento přístup vyhovuje,“ odhaduje osmifinalistka Wimbledonu Lucie Šafářová.

Šafářová je jednou z mála tenistek, kterou v kariéře vedla žena, konkrétně Srbka Biljana Veselinovićová. Ani tato kombinace není na okruhu příliš obvyklá. Ale už nevyvolává takový údiv jako žena trénující muže.

„Ale přijde mi, že to tak nemá být. Bavili jsme se o tom trenérem a ptala jsem se, co mu poradí za stavu 5:5 v pátém setu. Je to zvláštní, ale nechci to kritizovat. Třeba mu to bude fungovat, ale nemyslím si, že další kluci si vezmou Lindsay Davenportovou,“ odhaduje Barbora Záhlavová-Strýcová.

O něco optimističtější pohled na to má Lucie Šafářová, která si myslí, že právě Andy Murray může svým přístupem leccos změnit. „Pro ženy je pozitivní, že jeden z nejlepších mužských tenistů si může vybrat jednu z nejlepších tenistek, aby ho koučovala. Doufám, že jim spolupráce půjde dobře.“

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme