Pražský Lev v příští sezoně asi nebude hrát KHL, klubu chybí peníze

Hokejisté pražského Lva pravděpodobně nenastoupí do nadcházejícího ročníku Kontinentální ligy. Finalista Gagarinova poháru má finanční potíže, což potvrdili zástupci pražského klubu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Lva Praha (v červeném) nenastoupí do příštího ročníku KHL

Hokejisté Lva Praha (v červeném) nenastoupí do příštího ročníku KHL | Zdroj: ČTK

„Ústy majitelů a akcionářů Petra Speychala a Jevgenije Myškovského mohu potvrdit, že klub má problémy s financováním následující sezony. Existuje i možnost, že Lev příští sezoně nebude v KHL startovat. Situace se intenzivně řeší a finální verdikt bude znám během příštího pondělí,“ prozradil PR ředitel Lva Jan Rachota.

Ve hře je údajně i možnost, že by vynechal jen jeden ročník.

O možnosti, že by Lev KHL nehrál, se spekulovalo delší dobu. Ale v poslední době se zdálo, že se na novou sezonu chystá. Ještě během minulého týdne v klubu plánovali letní přípravu a soustředění.

V týmu pražského Lva nastupovalo v uplynulé sezóně hned několik českých hráčů, kteří mohou mít problémy získat angažmá v jiném týmu z KHL. Kluby nejprve připíší na soupisku cizince, kterých mohou mít jen omezený počet a až poté tým doplní ruskými hokejisty.

Je to ohromná škoda, říká kapitán Novotný o problémech pražského Lva

Číst článek

„Bude to hodně těžké, některým se to možná povede. Je opravdu dost pozdě, hlavně na KHL, kde mají týmy na cizince limity. Nejdříve shánějí právě cizince a většina klubů už bude určitě mít tuto kvótu zaplněnou,“ říká Václav Sýkora, který dělal v minulé sezoně asistenta trenérovi Karimu Jalonenovi.

Platné kontrakty měli podle oficiálních stránek klubu z českých hráčů ve Lvu brankář Jan Lukáš, obránci Ondřej Němec, Martin Ševc s Jakubem Nakládalem a útočníci Jiří Novotný s Petrem Vránou.

Lev je třetím klubem, který do KHL nenastoupí. Spartak Moskva trápí také finanční potíže a Doněck doplatil na politickou situaci na Ukrajině. Nováčky jsou naopak Jokerit Helsinky, Soči a Togliatti.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme