Obama vyzývá ke změně názoru na držení zbraní. Střelba na škole v Oregonu má dvě oběti

Spojené státy by měly přehodnotit postoj k otázce držení střelných zbraní. V reakci na nejnovější případy násilí k tomu vyzval veřejnost prezident Barack Obama. Vytrvalé odmítání zpřísnění zákonů, které regulují držení střelných zbraní, označil za zdroj své největší frustrace. Včera navíc v oregonském Troutdale zůstaly po střelbě na střední škole další dvě oběti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie uzavřela po střelbě oblast kolem Reynolds High School v oragonském Troutdale

Policie uzavřela po střelbě oblast kolem Reynolds High School v oragonském Troutdale | Zdroj: Reuters

Spojené státy by podle Baracka Obamy v otázce střelných zbraní měly začít zpytovat svědomí.

Americký prezident je přesvědčený o tom, že žádná jiná rozvinutá země by netolerovala tak dramatický počet násilností, ve kterých hrají zbraně klíčovou roli. Skutečnost, že se Kongresem nedaří protlačit ani drobná omezení, označil za ostudu.

Spojené státy se v posledních letech staly mimo klasické pouliční kriminality dějištěm bezpočtu masových útoků ve školách, na univerzitách a pracovištích. Nejnovější útok střelce na střední škole v Troutdale v Oregonu skončil v úterý úmrtím dvou lidí.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme