Na D1 ubyla řidičům komplikace, sjezd u Jihlavy se otevřel o měsíc dřív

Řidiči už můžou z dálnice D1 opět sjíždět u Jihlavy. Exit na 112. kilometru ve směru na Brno opravili silničáři s téměř měsíčním předstihem. Termín se podařilo zkrátit tím, že místo původně plánovaného cementobetonového krytu položili dělníci asfalt.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zúžený úsek na dálnici D1 z pohledu řidiče osobního auta

Zúžený úsek na dálnici D1 z pohledu řidiče osobního auta | Foto: Olga Štrejbarová

„Výměnou z cementobetonového krytu na asfalt se zkrátila uzavírka z původního termínu do 31. července 2014. Ředitelství silnic a dálnic tak vyšlo vstříc řidičům, zejména vzhledem k probíhající turistické sezóně,“ potvrdila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Exit 112 využívají řidiči hlavně během léta, když míří na dovolenou do Chorvatska nebo Rakouska. Uzavřený byl od 3. června. Dřívější termín otevření vítá i policie na Vysočině. Na dálnici se totiž kvůli omezení tvořily i hodinové kolony.

„Problémy se objevovaly zejména v situaci, kdy se v úseku mezi Větrným Jeníkovem a Jihlavou něco stalo, nějaká drobná nehoda nebo se tam případně objevilo porouchané vozidlo, tak bylo velice problematické se k těmto místům dostat,“ přiblížila policejní mluvčí Dana Čírtková.

První řidiči už sjezd využili po dnešní 10. hodině. Nemuseli tak při cestě do Jihlavy sjíždět u Velkého Beranova jako v posledním měsíci. Sjezd na Havlíčkův Brod ale zůstává stále uzavřený.

Od konce března je kvůli výměně povrchu vozovky vedená doprava na D1 jedním pásem mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem (kilometr 112 až 104). Vozy jezdí ve dvou zúžených pruzích v obou směrech.

Modernizované úseky D1 v roce 2014 | Foto: Český rozhlas

Hana Mikulincová, Martina Kovaříková, Andrea Kratochvílová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme