Brazílie pláče. Tahoun domácích Neymar na MS kvůli zranění končí

Fotbalový světový šampionát přišel o jednu z hvězd. Brazilec Neymar střídal v závěru vítězného čtvrtfinále po faulu soupeře a podle následného vyšetření má zlomený obratel. Domácí „Kanárci“ zdolali Kolumbii 2:1 a v semifinále se utkají s Německem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neymar pláče a Brazílie s ním. Miláček domácích fandů opouští hřiště na nosítkách po faulu Kolumbijce Zúňigy

Neymar pláče a Brazílie s ním. Miláček domácích fandů opouští hřiště na nosítkách po faulu Kolumbijce Zúňigy | Zdroj: Reuters

Konec brazilské hvězdy na mistrovství přišel v 87. minutě zápasu, kdy do lídra domácího týmu naskočil kolumbijský obránce Juan Camilo Zúňiga a kolenem ho trefil do zad. Neymar hřiště opustil v bolestech a na nosítkách.

Po převozu do nemocnice lékaři diagnostikovali lehkou zlomeninu obratle. Zranění si podle týmového doktora nevyžádá operační zákrok. Rychlonohý útočník si ale bude muset dopřát několik dní naprostého klidu.

Postup Brazílie zařídili obránci, domácí tým porazil Kolumbii 2:1

Číst článek

Naordinovaná pauza pro Neymara znamená, že přijde jak o semifinále proti Německu, tak i finále či utkání o třetí místo.

„Dostal kolenem do zad a brečel a řval bolestí. Mohu garantovat, že bude těžké, aby se dal dohromady,“ prohlásil trenér Brazilců Luiz Felipe Scolari ještě předtím, než se dozvěděl výsledky vyšetření.

Podle útočníka Hulka je Neymarovo zranění důsledkem toho, že rozhodčí na turnaji největší domácí hvězdu nechránili.

„Byl mnohokrát terčem útoku, jako byl tento. Protihráči neustále po Neymarovi šli. Rozhodčí by měli hráče chránit, aby nedocházelo k něčemu podobnému,“ míní Hulk.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme