Ústečtí zastupitelé rozhodnou o budoucnosti nemocnic následné péče v Ryjících a Mostě

Právě dnes se rozhodne o budoucnosti nemocnic následné péče v Ryjicích na Ústecku a v Mostě. Ty by se měly sloučit s Krajskou zdravotní, která sdružuje velké nemocnice v Ústeckém kraji. O sloučení budou rozhodovat zastupitelé kraje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Canisterapeutický pes u pacienta Fakultní nemocnice Královské Vinohrady

Canisterapeutický pes u pacienta Fakultní nemocnice Královské Vinohrady | Foto: Fakultní nemocnice Královské Vihohrady

„Vytvořili jsme tady během let zařízení, které je vyloženě zaměřené na seniorskou populaci a široko daleko tady, ani v našem, ani třeba v Karlovarském kraji, nic takové není. Pracují tady tři geriatři, v celém Ústeckém kraji jsou jen čtyři, nebo pět,“ říká ředitel nemocnice v Ryjicích Jaroslav Müllner.

Péči přitom v Ryjicích poskytují všem. „Bereme Masarykově nemocnici pacienty z traumatologie, neurologie, často taky JIPku, ARO a nekoukáme na to, jak je pacient závažný, jak zdravotně, tak finančně,“ popisuje Müllner.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o budoucnosti nemocnic následné péče v Ryjicích a Mostě zjišťoval Jan Bachorík

A právě finance a úspora nákladů jsou podle ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka z KSČM hlavním důvodem sloučení nemocnic následné péče s Krajskou zdravotní.

„To všechno děláme hlavně z ekonomických důvodů. Mluvilo se o tom už loni, pak se tomu dal ještě nějaký čas, aby se to všechno připravilo,“ popisuje.

Lidé z ústavů v Ryjících a v Mostě by o práci přijít neměli.

„Bude garantováno i pracovníkům, že nikdo nepřijde o práci, a rozsah péče i struktura bude zachovaná jako v současném momentě,“ dodává hejtman Bubeníček.

Areál v Ryjicích chce, po sloučení s Krajskou zdravotní, následně kraj prodat. Mostecká nemocnice následné péče by měla zůstat v současné budově.

Poslední slovo v chystaném sloučení nemocnic budou mít dnes krajští zastupitelé.

Jan Bachorík, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme